Veel vrouwen hebben te maken met opgeblazen buiken na het eten. Iets wat als mega vervelend ervaren kan worden. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je dit liever voorkomt. Gelukkig kan dat ook! Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die er extra voor zorgen dat jij last hebt van een opgeblazen buik. Deze zou je kunnen vermijden! Dit zijn voedingsmiddelen die zorgen voor een opgeblazen buik.

voedingsmiddelen die zorgen voor een opgeblazen buik
Bron: Pinterest

Voedingsmiddelen die zorgen voor een opgeblazen buik

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je beter links kunt laten liggen als je vaak last hebt van een opgeblazen buik. Ze zouden namelijk wel eens de oorzaak kunnen zijn!

Zuivel

Hoewel de meest mensen niet allergisch zijn voor lactose, ervaren veel mensen er toch wel last van. Zo kun je dus ook een mega opgeblazen buik krijgen als je veel zuivel producten eet of drinkt.

Fermeenteerbaar fruit

Fruitsoorten als mango’s, watermeloen, appels of peren bevatten veel suiker en kunnen een opgeblazen gevoel geven. Wil je wel graag fruit blijven eten? Kies dan voor frambozen, aardbeien, druiven of sinaasappels.

Gluten

Ook voor gluten zijn best veel mensen allergisch. Echter kunnen mensen die niet allergisch zijn voor gluten ook last hebben van een opgeblazen gevoel van gluten. Je zou kunnen overwegen om gluten weg te laten om er zo achter te komen of je er gevoelig voor bent.

Sojaproducten

Sojaproducten kunnen voornamelijk in het verteringsproces voor problemen zorgen in je darmen. Je kunt last krijgen van gasvorming en dus ook van een opgeblazen gevoel.

Zout

In principe zorgt zout niet per se voor een opgeblazen gevoel. Wél zorgt zout ervoor dat je meer water vasthoudt. Dit kan wel een opgeblazen buik als gevolg hebben.

Vezels

Dit klinkt een beetje tegenstrijdig, omdat je juist genoeg vezels nodig hebt voor een goede stoelgang. Toch kunnen te veel vezels ook juist zorgen voor een opgeblazen gevoel. Zorg ervoor dat je altijd genoeg water blijft drinken om dit op te lossen!

Bonen

Voor zover wij weten is dit één van de voedingsmiddelen, waarvan algemeen bekend is dat het kan zorgen voor een opgeblazen gevoel en gasvorming!

Groentesoorten

Ook bepaalde groentesoorten kunnen ervoor zorgen dat je een opgeblazen gevoel krijgt. Groentesoorten die je in dat geval beter kunt vermijden zijn asperges, bloemkool, uien, champignons en knoflook.

Te weinig water

Dit is niet per se een een voedingsmiddel, maar wel een oorzaak van een opgeblazen gevoel. Het is, voor meerdere dingen in je lichaam, onwijs belangrijk dat je iedere dag genoeg water drinkt. Zó drink jij altijd genoeg water. 

Zo kom je van dat opgeblazen gevoel af

Lang niet ieder lichaam reageert hetzelfde op de bovenstaande producten. Het is dan ook handig om er zelf achter te komen waar jouw lichaam op reageert. Dit kun je doen door een kritisch te bekijken welke voedingsmiddelen jij vaak binnenkrijgt. Vervolgens kun je deze weglaten uit jouw dieet om erachter te komen of de klachten verminderen. Op deze manier kun je verschillende voedingsmiddelen van het lijstje afstrepen en kom je erachter waar voor jou het probleem precies zit.

Lees ook: 10 voedingsmiddelen waar onverwachts heel veel suiker in zit