Wanneer je je down voelt, kun je bepaalde dingen eten om je vrolijker te voelen. Je bent wat je eet, right? Deze voedingsmiddelen zijn goed voor je humeur.

Wat moet je eten voor een goed humeur?

Hoewel je sneller de neiging zult hebben om naar een suikerrijke snack te grijpen wanneer je je down voelt, gaat dit je niet helpen. Door de hoeveelheid suiker die je in één keer binnenkrijgt zal je later in een dip belanden. Probeer daarom de volgende voedingsmiddelen om je mood een boost te geven.

Vette vis

De omega-3 vetzuren die in vette vis zitten zijn gelinkt aan het verminderen van depressieve gevoelens. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in de gezondheid van je hersenen.

Bessen

Wist je dat het eten van rode bessen gelinkt is aan het verminderen van depressieve gevoelens? Dit komt omdat er veel antioxidanten in zitten, die helpen bij het tegen gaan van ontstekingen.

voedingsmiddelen die goed zijn voor je humeur

Pure chocola

Inmiddels is het geen nieuws dat pure chocolade ontzettend veel gezondheidsvoordelen heeft. Er zitten heel veel mood boosting stoffen in pure chocolade en de suiker die er in pure chocolade zit kan voor een snelle mood booster voor je brein zorgen.

Gefermenteerde voedingsmiddelen

Onder gefermenteerde voedingsmiddelen vallen kimchi, yoghurt, kombucha en zuurkool. Fermentatie is een proces waarbij bacteriën en schimmels worden gebruikt om voedingsmiddelen te maken. Door het fermantatie proces worden de suikers in de voedingsmiddelen omgezet in alcohol en zuren. Tijdens dit process worden ook probiotica geproduceerd – deze zorgen voor gezonde bacteriën in je darmen en verhogen je serotonine levels (happy hormone).

Banaan

Bananen zijn een geweldige bron van natuurlijke suikers, vitamine B6 en vezels! Deze stoffen werken samen om je bloedsuikerspiegel op peil te houden en zorgen ervoor dat je mood stabiel blijft.

Havermout

Havermout zit bomvol vezels, die ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Havermout is ook een goede bron van ijzer – wat de gemoedstoestand kan verbeteren van mensen die een ijzertekort hebben.

voedingsmiddelen die goed zijn voor je humeur

Noten en zaden

Sommige nootsoorten zitten vol met tryptofaan, zink en selium. Deze stoffen ondersteunen de hersenfunctie en verlagen hierdoor depressieve gevoelens.

Koffie

Een cappuccino in de ochtend is toch pure bliss? Dit drankje is niet voor niks zo populair – het maakt de wereld een stukje gelukkiger. In koffie zit chlorogeenzuur en cafeïne, die je mood een boost kunnen geven.

voedingsmiddelen die goed zijn voor je humeur

Bonen en linzen

Het is geen nieuws dat peulvruchten gezond zijn, maar ze hebben toch ook een positief effect op onze gemoedstoestand. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid vitamine B er in bonen en linzen zit.

Lees ook: 10 voedingsmiddelen waar onverwachts heel veel suiker in zit