Hoewel het voor veel vrouwen een gewoonte is om ’s ochtends een beetje make-up op te doen, heeft het veel voordelen om die stap in de morning routine een keer over te slaan. Dit zijn 6 voordelen van een dagje even geen make-up dragen!

1. Je kan uitslapen

Of je nou veel of weinig make-up draagt, make-uppen kost nou eenmaal tijd. Je wil het natuurlijk wel zorgvuldig en netjes doen! Wanneer je ’s ochtends je make-up een keer overslaat, heb je meer tijd over om nog even te snoozen, iets langer onder de douche te staan of uitgebreider te ontbijten.

2. In je ogen wrijven is geen probleem

We hebben allemaal wel eens in onze ogen gewreven nadat we die ochtend een dikke laag mascara hebben opgedaan. Niet alleen zijn je mooie wimpers verpest, ook kost het weer tijd en moeite om de zwarte vlekken rond je ogen schoon te maken. Op een make-uploze dag kan je dan ook zo vaak als je wil in je ogen wrijven zonder de panda-look te krijgen!

3. Je kan gerust door de regen lopen

Zelf waterproof make-up kan nog wel eens niet bestand zijn tegen een grote plensbui. Wanneer je op de fiets verrast wordt door een regenbui, is de kans groot dat je make-up er niet ongedeerd van afkomt. Een dagje zonder make-up betekent een dagje minder vaak Buienradar checken!

4. Je laat je huid ademen

Wanneer je elke dag make-up zoals foundation en concealer draagt, kunnen je poriën verstopt raken. Het is daarom verstandig om af en toe je poriën te laten ademen door een dag geen make-up te dragen, maar bijvoorbeeld alleen dagcrème en zonnebrand. Je huid zal er zichtbaar mooier en gezonder op worden! Lees hier hoe jij je make-up collectie duurzamer en huidvriendelijker maakt!

5. Je kijkt minder in de spiegel

Wanneer je make-up draagt, voel je vaak de neiging om even in de spiegel te kijken of je make-up nog goed zit. Niets is vervelender dan aan het eind van de dag erachter komen dat er de hele tijd lipstick op je tanden of mascara onder je ogen zat. Hoewel make-up mensen vaak meer zelfvertrouwen geeft, kan het je dus ook onzeker maken. Wanneer je geen make-up draagt, zal je minder vaak in de spiegel kijken en je misschien zelfs meer zelfverzekerd en minder gestrest voelen!

6. Je bespaart geld

Make-uppen kost niet alleen veel tijd maar ook veel geld. Make-up is nou eenmaal niet goedkoop. Wanneer je besluit om niet elke dag make-up te dragen, zal je langer met je producten doen en dus minder geld hoeven uit te geven aan make-up. Fijn voor je portemonnee!

Lees ook: Dit is dé nieuwe trend van 2021: makeupfullness!