Misschien moet je er niet aan denken: je gezicht ook maar in de buurt van een blok ijs. Toch wordt kou om je lichaam en huid te verzorgen steeds populairder. Kou blijkt namelijk heel veel positieve effecten met zich mee te brengen. Dus gooi al je normale gezichtsverzorgingsproducten maar weg en ga voor de nieuwste trend: skin icing. Wij vertellen je alle voordelen van deze nieuwe verzorgingstechniek.

@pexels.com
@pexels.com

Wat is skin icing?

Skin icing is een vorm van cryotherapie-behandeling, waarin de huid wordt blootgesteld aan extreem koude temperaturen voor een aantal minuten. Je kunt dit doen door onder andere ijsblokjes over je huid te halen. Dit heeft hetzelfde effect als stukjes komkommer onder je ogen. Als er echt ijs op je huid komt, begint het bloed in je huid meer naar de oppervlakte te stromen, wat ervoor zorgt dat je huid zachter en strakker wordt. Het heeft daarom ook veel voordelen.

Hoe doe ik aan skin icing?

Skin icing is helemaal niet moeilijk, maar heeft wel veel voordelen. Model Irina Shayk heeft op het Instagramaccount van Vogue uitgelegd hoe je dit doet.

Je bloed gaat beter stromen

Als je ijs over je huid heen laat gaan, stroomt je bloed dus naar de huidoppervlakte. Dit komt omdat je je huid verkoelt, je lichaam wil dit zo snel mogelijk weer opwarmen. Het bloed gaat daarom dus sneller en beter stromen. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je lichaam zich kan herstellen.

Minder kans op rimpels (!)

Wanneer we in de 20 zijn beginnen we ons zo langzamerhand toch een beetje zorgen te gaan maken over eventuele rimpels. Laat skin icing daar nou precies de oplossing voor zijn! Skin icing helpt om rimpels te voorkomen, maar ook zelfs om rimpels die er nu al zijn te verminderen.

Poriën worden kleiner

Het ijs op je huid zorgt ervoor dat de poriën op je huid kleiner worden en dat ze zich zelfs beter kunnen schoonmaken. Je huid zal dus een stuk schoner en zachter aanvoelen.

Je huid wordt een stuk rustiger

De kou op je huid helpt ook tegen bepaalde zwellingen die zich op je gezicht kunnen bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de keren dat je je hebt gestoten en daar een zak ijs op moet doen om zwelling te voorkomen. Dit werkt precies zo met skin icing. Als je acné hebt zal dit verminderen.

Je andere huidverzorgingsproducten gaan beter werken

De koude temperatuur op je huid zorgt ervoor dat je andere verzorgingsproducten beter gaan werken. De kou zorgt er namelijk voor dat er een soort trek-effect ontstaat, waardoor het andere producten beter absorbeert. Ook zorgt het ervoor dat giftige stoffen juist buiten de huid blijven.

Lees ook over de voordelen van scrubben voor je huid!