Je hebt een uur lang voor de spiegel gestaan om mooie krullen in je haar te krijgen, maar voor je het weet zijn ze al uitgezakt. Er is niets zo vervelend als krullen die niet blijven zitten. Toch kun je dit met een aantal trucjes voorkomen.

krullen-uitzakken-voorkomen-femfem

Je doucheroutine

Zorg ervoor dat er niet teveel restproducten in je haar zitten die verzwaren. Gebruik een zuiverende shampoo die ervoor zorgt dat de onzuiverheden worden verwijderd. Vergeet je haar ook zeker niet te voeden met conditioner. Dit zorgt ervoor dat je haar veerkrachtiger en soepeler wordt.

‘Kam’ je haar met je vingers

Ga niet met een borstel aan de slag! Op deze manier trek je een groot deel van je natuurlijke volume uit je haar en dat wil je natuurlijk niet. Maar hoe moet ik m’n haar dan kammen? Met je vingers! Doe dit voordat je het föhnt of laat drogen. Zelfs met steil haar kan dit een verschil maken.

Style je haar als het nat is

Heb je dun haar? Gebruik dan haarmousse! Zorg dat je haren handdoekdroog zijn en verdeel de haarmousse over je haren. Knijp het in je haar om te zorgen dat er geen restjes achterblijven. Föhn vervolgens je haar om meer body te creëren. Nu is het makkelijker in model houden en duurt het minder lang voordat je krullen zijn uitgezakt. Ideaal toch?

De juiste föhn is een must

Je föhn zorgt ervoor dat je haren een stuk steiler worden, dan dat je eigenlijk zou willen. Het juiste opzetstuk als diffuser kan ervoor zorgen je dit tegengaat. Wil je liever geen föhn gebruiken? Gebruik dan een handdoek van microvezels. Op deze manier behoudt je haar een natuurlijke vorm.

Krul je haar in een droge omgeving

Krul je haar niet in een broeierige badkamer! Zoek een koele ruimte op. Hitte heb je nodig om je haren vorm te geven en koelte is om het zo te behouden. Door je haar in een koele ruimte te krullen, voorkom je dat het gaat pluizen en uitzakt. Wil je haarbeschadiging tegengaan? Gebruik dan een hitte-beschermende spray!

Haarlak geeft je krul meer steun

Met haarlak breng je je krullen in model. Maar wist je dat het je ook meer steun geeft om je krullen mooi te vormen? Zorg er wel voor dat je een sterke haarlak gebruikt. Maak je krullen los door er met je vingers doorheen te gaan en set het vervolgens met haarlak.

Droogshampoo is je beste vriend

Je haar is een beetje vettig aan het worden, maar je hebt echt geen tijd om je haar te gaan wassen. Droogshampoo is de perfecte manier om je haar er weer fris te laten uitzien. Maar wist je dat het ook uitermate geschikt is om textuur en volume aan je haar toe te voegen? Spray de droogshampoo op de bovenkant van je haar en verdeel het met een borstel of handdoek. Is je haar door de haarspray hard geworden? Borstel dit voorzichtig zacht en ga eventueel voor een nieuw laagje.

Wedden dat jouw krullen nu de hele dag blijven zitten!

Snel vettig haar? Deze routine lost dat op.