vooroordelen biseksualiteit

Vooroordelen over biseksualiteit die écht niet meer kunnen

Love & Life20 dec 2021, 22:00 doorRedactie
Of je nu straight, biseksueel of gay bent, ieder mens is mooi en gelijk. Zolang iedereen maar zichzelf kan zijn en het belangrijkste van al: gelukkig is. Toch hangt er nog een groot taboe over biseksualiteit. Aandachtsgeil, onbetrouwbaar en besluiteloos zijn, ze komen allemaal voorbij. Dit zijn 5x vooroordelen over biseksualiteit die écht niet meer kunnen.
vooroordelen biseksualiteit 300x252

Vooroordelen over biseksualiteit

Als je op zowel mannen als vrouwen valt identificeer je je als biseksueel. Helemaal niks mis mee! Wij zijn van mening dat iedereen lekker zichzelf moet kunnen zijn, en moet houden van wie die wilt. Liefde is veel groter dan een geslacht, toch? Laten we dan ook maar snel stoppen met onderstaande vooroordelen.

Aandachtsgeil

Een van de meest voorkomende vooroordelen over biseksualiteit is dat ze uit de kast komen voor aandacht, of omdat ze graag 'uniek' willen zijn. Laten we voorop stellen dat waar je ook op valt, je uniek bent. Dit heeft helemaal niks te maken met jouw persoonlijkheid. De gedachte dat mensen dit dan ook voor aandacht doen is absurd.

Trio

Dat iedereen die biseksueel is open zou staan voor een trio is volledig misplaatst. Regelmatig krijgen vrouwen die zich identificeren als biseksueel verschillende opmerkingen naar hun hoofd geslingerd, totaal ongepast!

Maak een keuze

Biseksualiteit zou voor mannen een overgangsfase naar gay zijn, en vrouwen zouden het voor het genot van mannen doen. Een van de grote misvatting is dat biseksualiteit eigenlijk helemaal niet bestaat. Veel mensen denken nog steeds dat het een soort overgang is. Als je jeidentificeertals biseksueel krijg je nog steeds vaak naar je hoofd dat je 'gewoon' een keuze moet maken.

Fase

Biseksualiteit zou volgens veel mensen een fase zijn, iets waar je wel overheen groeit. Veel mensen die zich als biseksueel identificeren moeten zich vaak iedere keer weer bewijzen. Bij de gays moeten ze uit de kast komen als biseksueel, bij de hetero's als gay. Maar net als dat heteroseksualiteit en homoseksualiteit geen fase is, is biseksueel dat ook niet.

Niet monogaam

Net zoals er niet-monogame hetero's en homo's zijn, zijn er ook niet-monogame biseksuele mensen. Maar dat betekent niet dat iedereen die biseksueel is niet monogaam kan zijn. Helaas wordt dat nog steeds gedacht. Iemand die zowel op mannen als vrouwen valt hoeft niet losbandig te zijn of niet tevreden met één partner.