Samen met je vriend ben je een lekker hapje aan het eten. De knappe serveerster komt vragen of dat alles naar wens is en met zijn liefste glimlach antwoord hij met: “Ja, zeker. Lief dat je het vraagt.” Was dit nu een flirtactie? Of ben je de jaloerse vriendin aan het uithangen? Soms is het lastig om hier het onderscheid in te vinden, maar wanneer jij denkt dat je vriend met andere vrouwen flirt, is dit wat je moet doen.

@theotherwoman
@theotherwoman

Voordat je oordeelt: kijk naar jezelf

Het is heel gemakkelijk om te zeggen dat je vriend met een andere vrouw flirt en hier stennis van te maken. Maar voordat je dit doet is het belangrijk om naar jezelf te kijken. Want je kunt niet boos worden om iets wat je zelf ook doet natuurlijk.

Ga terug naar de basis

Misschien moet je je allereerst bedenken wat de reden is waarom hij met andere vrouwen flirt. Heeft hij aan jouw aandacht niet genoeg? Mist hij het flirten? Ga eens terug naar het begin van jullie relatie. Hoe heb jij hem verleid? Wat waren je flirttechnieken? Flirten hoeft echt niet alleen in het begin van een relatie of om iemand voor je te winnen. Zelfs als je al 10 jaar een relatie hebt, is het belangrijk om moeite voor elkaar te blijven doen.

Praat over je grenzen

De een vindt al heel snel dat iemand aan het flirten is, terwijl bij de ander de grens veel hoger ligt. Zorg dat deze grenzen voor jullie beide duidelijk zijn, om misverstanden te voorkomen. Wees reëel, ga geen extra strenge eisen stellen alleen omdat jij wilt dat je vriend niet met andere vrouwen flirt. We zijn allemaal mensen en het is onzin om je zeggen dat je niet gelukkig bent in je relatie wanneer je met andere mannen flirt. We zijn allemaal mensen en we houden allemaal van positieve aandacht. De vraag is uiteindelijk wat je hiermee doet. Zorg dat deze grenzen duidelijk zijn.

Wees duidelijk

Zijn jullie grenzen duidelijk? Mooi. Maar wanneer jij nog iets hebt dat je dwars zit, lucht dan je hart. Vond jij het niet prettig hoe hij tegen de serveerster deed in het restaurant? Dan moet je hier duidelijk over zijn, anders weet hij waarschijnlijk niet dat hij iets fout heeft gedaan. Begin het gesprek rustig en vertel hem hoe jij erover denkt, maar vraag ook naar zijn mening. Zo laat je zien dat je niet boos bent en graag wilt weten wanneer hij vindt dat hij aan het flirten is en wanneer niet.

Zorg ervoor dat jaloezie niet de overhand neemt, zo voorkomen jij en je partner te veel jaloezie.