De werkweek is een stuk dragelijker als je je vriendin aan je zijde hebt die je door dik en dun steunt. Iemand waar je je frustraties tegen kwijt kunt en die haar werkdrama’s met jou deelt. Gezellig samen lunchen en tijdens de vrijdagmiddagborrel even stoom afblazen. Het kantoorleven is een stuk gezelliger als je er met z’n tweeën om kunt lachen en huilen.

work-best-friend-femfem

1. Maandagen zijn een stuk minder erg

Maandag is niet meer alleen de dag dat het weekend voorbij is. Het is nu ook de dag dat je je bestie weer ziet! Je kijkt opeens uit naar het begin van de werkweek zodat jullie er weer samen tegenaan kunnen gaan. Of jullie nu samenwerken aan een project, aan het sparren zijn over nieuwe ideeën of keihard moeten werken om een deadline te halen, jullie houden elkaar gemotiveerd.

2. Lunch wordt een echte break

Hoe verleidelijk het ook is om tijdens je lunch achter je computer te blijven zitten, je krijgt zo geen echte pauze. Met je vriendin op de werkvloer is het een stuk gemakkelijker om achter je computer vandaan te kruipen. Je lunch wordt zo juist een fijne afleiding van je dagelijkse deadlines. Jullie gaan samen ergens lunchen, even de buitenlucht in of een ommetje langs dat nieuwe winkeltje maken. Dat is pas een echte pauze.

3. Samen netwerken

Netwerk evenementen waar je niemand kent zijn opeens een stuk leuker nu je met je vriendin kunt gaan. Jullie zijn een echt powerteam met z’n tweeën. Jullie combineren je netwerken met elkaar. Als zij iets nodig heeft, kun jij iemand aanraden en andersom ook.

4. Altijd aan elkaars kant

Het is een fijn gevoel dat je altijd iemand hebt die aan jouw kant staat. Je kunt altijd bij haar terecht wanneer je het even moeilijk hebt op werk. Ze begrijpt je en weet waar je het over hebt. Je vertrouwt haar en je weet dat ze je door de moeilijke tijden zal helpen. Jij doet immers hetzelfde voor haar. Soms heb je gewoon even iemand nodig om je hart bij te luchten.

Lees ook:

Ga jij met je tegenzin naar je werk? Zo ga jij weer van je baan houden

Moeite met je te concentreren op werk? Dit is waar het aan ligt