Na een lange week ploeteren is het éindelijk weekend. En wat is dan leuker dan het weekend inluiden met de wekelijkse vrijdagmiddagborrel met je favoriete collega’s? Het is alleen voor jou van groot belang dat je niet vergeet dat je met je collega’s bent, want om deze blunders wil jij liever niet bekend staan op de werkvloer.

vrijmibo blunders FEM FEM

1. Bestel geen water

Saai. We begrijpen het. Water drinken is hartstikke gezond en zorgt ervoor dat je de volgende dag zónder kater opstaat.  Maar bestel op je eerste werkborrel geen water. Je viert het einde van de werkweek en laten we wel wezen dat doe je niet met water, maar met een goeie borrel.

2. Bestel geen mix-drankjes

Laat de mix-drankjes voor nu ook even staan. Je bent namelijk niet op een ver tropisch oord en mix-drankjes worden vaak in razend tempo gedronken waardoor je binnen no time dronken bent en dát wil je nou net niet. Nee je bent gewoon mét je werk op een borrel. Keep it cool.

3. Flirt niet met je collega’s

Het kan natuurlijk zijn dat je al een tijdje een oogje hebt op die ene collega. Je pakt je moment op de borrel, want nu durf je wel. Doe dit niet. Verklaar geen liefde waar je baas bij is, en nee, ook geen oogcontact, maar blijf professioneel. Overigens nog wel een fun fact voor je: wist je dat één op de vier werknemers seks heeft gehad met een collega?

4. Ga niet roddelen

Altijd al een hekel gehad aan een bepaalde collega? Het kan zo zijn dat je na een aantal drankjes de behoefte voelt om hierover je hart te luchten bij een collega. Niet aan te raden. De roddel gaat zich hoe dan ook verspreiden en zal op den duur uitkomen. Voorkom dus een ongemakkelijke situatie en roddel niet.

5. Laat de waarheid (nog) niet boven tafel komen

Zit je met een confrontatie in je maag van wat afgelopen week heeft plaatsgevonden op de werkvloer? Confronteer je collega hier niet mee tijdens de vrijmibo. Dit is niet het juiste moment en de juiste setting. Wacht tot maandag en bespreek de situatie dan pas met je collega. 

6. Vertrek niet als eerst en zéker niet als laatst.

Wanneer het hoogtepunt van de avond is bereikt, moet je naar huis gaan. Maar je wil natuurlijk ook niet als eerste vertrekken, want dan mis je de juicy details die maandagochtend bij het koffieautomaat worden besproken. Vertrek vooral ook niet als laatste, want dit is niet het moment om eens even goed met je baas te gaan kletsen.