We hebben het allemaal wel eens gehad. Je hebt een aantal dates met een jongen gehad, en misschien zijn jullie zelfs al de allesbeslissende derde date gepasseerd. Maar tócht komt dat gevoel er niet. Je snapt gewoon niet waar dit aan kan liggen, want hij heeft alles wat er op je lijstje staat! Dit is de reden dat je niet verliefd op hem wordt terwijl je hem wel leuk vindt.

niet verliefd worden

Waarom word je niet verliefd?

Als je bovenstaande situatie herkent, dan zul je vast wel van anderen gehoord hebben dat “de liefde wel later komt”. Maar soms is dit gewoon echt niet het geval en voel je een baksteen in je maag in plaats van vlinders. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn en wij bespreken ze stuk voor stuk.

#1 Je staat er niet voor open

Dit kan ook onbewust zijn! Misschien heb je net een vervelende break-up achter de rug die je eerst nog moet verwerken en houd je hem onbewust op afstand. Helen kost tijd en dit is dan ook helemaal niet vreemd.

#2 Er zit iemand anders in je hoofd

Dit kan natuurlijk die ene ex zijn, maar het kan ook een andere crush zijn. Wanneer er nog iemand anders in je hoofd rondspookt kun je je haast onmogelijk helemaal openstellen voor iemand anders.

#3 Je ziet de ander niet als relatiemateriaal

Hoewel hij op papier nog zo leuk is, zie je jullie niet samen op lange termijn. Zijn party imago is natuurlijk all fun & games maar aan verantwoordelijkheid en zekerheid mist het een beetje. Iets wat je in een toekomstige partner (onbewust) wel zoekt!

#4 Bindingsangst

Bindingsangst komt neer op de angst voor échte intimiteit en gezonde verbinding. Het kan zijn dat je door wonden in het verleden trust issues hebt opgelopen waardoor je niet meer samen met iemand durft te zijn. Dit geeft je namelijk een verstikkend gevoel. Mensen die last hebben van bindingsangst hebben vaak de angst om hun vrijheid te verliezen.

#5 Het voelt te burgerlijk

Op donderdagavond is jullie standaard date night en iedere zaterdag gaan jullie samen lunchen om vervolgens een wandeling in het bos te maken. Door te veel “vaste” plannen kan het voelen alsof er geen ruimte is voor spontaniteit. Again: dit kan je een benauwd gevoel geven!

#6 Je ervaart te veel druk van buitenaf

Wil jij een relatie of is het je moeder die dolgraag oma wil worden? En je vriendinnen die continu vragen hoe het met je nieuwe scharrel is helpen ook niet mee. Te veel druk van buitenaf kan er juist voor zorgen dat het gevoel er niet komt!

#7 Hij is niet de ware

Dit is eigenlijk de meest logische reden. De vlinders komen maar niet omdat het simpelweg niet meant to be is. En ja, dan kun je nog zo veel tijd in iemand steken, het vlammetje blijft gewoon uit.

Lees ook: Deze 10 dingen kan geen enkele man weerstaan bij een vrouw