Wandelen is één van de manieren om aan je conditie te werken. Of je nou voor een kowa gaat, of voor een lawa: je bent sowieso goed bezig. De nieuwste, iets wat ouderwetse, wandeltrend maakt nu zijn comeback. Enne, met deze manier van wandelen train je bijna je hele lichaam. Wij praten je bij!

wandeltrend maakt comeback

Populariteit van wandelen

Sporten is belangrijk om lekker gezond te blijven, maar eh: leuk is anders. Vooral wanneer je aan je conditie wil werken, moet je jezelf namelijk behoorlijk in het zweet werken. Denk bijvoorbeeld aan een flink rondje fietsen, een hardlooptochtje óf een uur lang zwemmen. Hoewel je je er na vaak heel goed voelt, kost het wel moeite om je er toe te zetten.

Niet zo gek dat veel mensen kiezen voor een alternatief, want je moet de drempel laag houden voor jezelf als je dit vol wil houden. Wandelen is populairder dan ooit en sinds een aantal jaar gaan veel meer mensen de straat op voor een blokje om. Enne, eigenlijk is het ook een heerlijke bezigheid. Even een uurtje in de frisse lucht, tijd voor jezelf met goede muziek of een leuke podcast. Maar ook voldoende beweging om te werken aan je conditie én een training voor veel spieren in je lichaam. Klinkt als een win-win!

Nordic walking

Natuurlijk is normaal wandelen al helemaal prima, maar wist je dat het dus nóg beter kan dan dat? Er bestaan namelijk meerdere varianten van wandelen en eentje daarvan is misschien wel de beste. We hebben het dan over Nordic Walking. In deze vorm van wandelen train je namelijk niet alleen je benen, maar ook je armen, schouders en buik. Dat komt doordat je je armen meer gebruikt, omdat je speciale stokken in je handen houdt. In totaal train je 90% van alle spieren in je lichaam. Nog nét een tikkeltje meer dan bij een normale wandeling.

We geven toe: tot nu toe hebben we niet eerder gedacht aan Nordic Walking. Het is nogal een ouderwetse wandeltrend. Misschien ook wel, omdat de look van deze wandelsoort niet per se eentje is waar je enthousiast van wordt. Toch is dat erg jammer, want eigenlijk kan het dé perfecte manier zijn om aan je gezondheid en conditie te werken. Het wordt niet voor niets ook gebruikt als sport voor de echte langlaufers die in de zomer graag door willen trainen. Geef het eens een kans, want wij denken dat je hier tóch wel wat aan zal hebben!