De ene dag heb je meer zin om tussen de lakens te duiken met je partner dan de andere dag. Hier is dus een reden voor! Uit onderzoek van de University of California blijkt dat op deze dagen je libido het hoogst is.

libido het hoogst

Op deze dagen is je libido het hoogst

De cyclus van een vrouw heeft veel te maken met het libido. Aan het onderzoek van de University of California deden 43 vrouwen mee. Er werd hen gevraagd om elke dag een vragenlijst in te vullen over de vorige dag. Hierbij moesten ze ook aangeven hoeveel zin in seks ze hadden die dag.

Wat bleek? De vrouwen die meededen aan het onderzoek hadden twee weken vóór de menstruatie begon het meest zin om te vrijen. Nu we erover nadenken klinkt dit toch erg logisch. Je bent twee weken voor het begin van je menstruatie namelijk het meest vruchtbaar. Onbewust houden we hier rekening mee, volgens de wetenschappers.

Een laag libido

Je kunt natuurlijk ook last hebben van een laag libido, en dat kan ontzettend vervelend zijn. Helemaal als jouw libido erg verschilt met dat van je partner. Er zijn vele oorzaken die voor een laag libido kunnen zorgen als slaapproblemen, stress en problemen met je partner.

Wat moet ik doen als mijn libido lager is dan dat van mijn partner?

Het kan dus best vervelend zijn als jouw libido erg verschilt van dat van je partner. Ons libido verandert continu, dus dit is ook helemaal niet raar. Praat hier vooral over met de ander, en ga na wat erachter zit. Wellicht is het wel één van de genoemde oorzaken hierboven. Mocht praten niet helpen, dan kan je overgaan op praktische maatregelen als het inplannen van seks. Misschien niet heel romantisch.. maar iets is beter dan niets.

Lees ook: Veel kaas eten is slecht voor je libido