Oelala, je hebt vannacht een seksdroom gehad. Dit kan onwijs hot zijn of een absolute afknapper. Of de droom fijn is hangt natuurlijk ook wel een beetje af van de persoon met wie je het bed op dat moment deelt. Een seksdroom over je knappe collega, not so bad. Maar seks met je ex of iemand waar je je écht niet aangetrokken tot voelt? Not so hot. Wat zo’n droom nou betekent? Wij hebben het voor je uitgezocht!

De persoon met wie je in je droom seks hebt kan belangrijk zijn voor de betekenis van de droom. Het kan zijn dat de persoon waarover je vannacht hebt gedroomd bepaalde emoties bij je losmaakt, zoals teleurstelling of frustratie. De seksdroom weerspiegelt het verwerken van de emotie(s) die je voelt tegenover de persoon met wie je seks hebt.

Seks met een celeb

Een seksdroom met je favo acteur of zanger: Let’s be honest, dit kan best een leuke zijn right?  Een relatie of seks hebben met een celeb weerspiegelt eigenlijk alleen maar de obsessie die je hebt met die persoon. Een andere betekenis? Je verlangt zelf naar succes!

Seks met je ex

No worries, dit betekent in principe helemaal niets. Wat we daarmee bedoelen? Dat je je ex nu echt niet hoeft op te bellen voor een gezellige nacht. Wat het wel betekent, lees je hier.

Je wilt seks

Droom je dat je seks wilt? Dan kan dat best je behoefte aan seks weerspiegelen. Sounds obvious, is het ook. Soms is de betekenis van een droom helemaal niet zo spannend of ingewikkeld.

Je partner heeft seks (met een ander)

In dit scenario heb jij het bed niet met een ander gedeeld, maar heeft je partner dit gedaan. Het kan zijn dat je je onzeker voelt of bang bent om verlaten te worden. Het gevoel van niet goed genoeg zijn speelt hier een rol. Wij kunnen je één ding vertellen en dat is: Je bent goed genoeg! Blijft deze onzekerheid een rol spelen? Praat erover met je partner

Seks met een ander

Je zit in een relatie (grote kans dat je partner naast je lag vannacht), maar je hebt zojuist seks gehad met een ander. Weliswaar in je droom, maar toch. Het kan zijn dat er problemen spelen in je relatie. Ons advies? Praat erover!

Seks met een familielid

Oké, ja deze is heel ongemakkelijk! Maar het kan voorkomen en daarom is het toch belangrijk dat we de betekenis delen. Als je seks hebt met een familielid kan dit betekenen dat je graag closer wilt worden met deze persoon. Nee, niet op die manier maar misschien heb je wel heel veel behoefte aan een betere band.

Seks met je baas

Misschien wordt je al misselijk bij de gedachte alleen al of zie je dit best zitten. Hoe dan ook seks met je baas kan voor een awkward situatie zorgen irl. De betekenis van deze droom? Het kan zijn dat je baas bepaalde eigenschappen bezit die je zelf graag wilt hebben. Is je baas een hele sociale man of zelfverzekerde vrouw? Het kan zomaar zijn dat jij één van deze eigenschappen wilt overnemen.

Seks met een dier

Oké, nog zo’n eentje die niet heel uh, ”gewoon” is. Tenzij  je je overdag ook aangetrokken voelt tot dieren is er eigenlijk niks waar je je zorgen over hoeft te maken. Seks met bijvoorbeeld je huisdier weerspiegelt de liefde die je voelt voor je huisdier. Dat je hersenen dat op deze manier verwerken, dat snappen we ook niet.

Meer over dromen? Zo verschillen de erotische dromen van mannen en vrouwen!