Hoe lang moet je wachten voor je met je date naar bed gaat? Dit is een vraag waar bijna iedereen een ander idee bij heeft. In Sex and the City deden de drie vriendinnen hun best om met een antwoord op deze vraag te komen. Carrie kwam met de “three date rule”, waarbij je als je met een nieuw iemand datet, je drie dates moet wachten voor je met die persoon naar bed gaat. Vandaag vertellen we je alles over de third date rule; wat het is en of het werkt.

Bron: Love & Other Drugs
Bron: Love & Other Drugs

Wat is de third date rule?

De naam verklapt het eigenlijk al: de third date rule is een date-regel die zegt dat je tot de derde date moet wachten voor je seks hebt met elkaar. Het doel van deze regel is dat je de kans krijgt om de ander beter te leren kennen voordat je met elkaar het bed in duikt. De regel zou er ook nog eens voor zorgen dat je de ander niet de indruk geeft dat je te graag wilt, maar ook niet dat je preuts bent.

Werkt de third date rule?

Natuurlijk is deze regel niet perfect, zeker als we het over het gedeelte hebben waaruit zou moeten blijken dat je niet te eager bent. Er is een hoop slut-shaming in onze maatschappij, wat erop zou wijzen dat het slecht is om naar seks te verlangen. Dit is natuurlijk helemaal niet waar. Net als mannen, hebben wij vrouwen gewoon recht op intimiteit.

Aan de andere kant kan te lang wachten voor je met je date naar bed gaat ook niet werken. Je wilt niet al je tijd in een nieuw persoon investeren, om er vervolgens achter te komen dat jullie geen fysieke connectie hebben. Plus, er is ook nog eens de kans dat jullie zo in de friend zone belanden.

Hoe lang wachten mensen gemiddeld voor ze met iemand naar bed gaan?

Er is onderzoek gedaan naar 11,000 (ongetrouwde) volwassenen in een serieuze relatie. Er werd gevraagd naar wanneer de deelnemers voor het eerst met hun partner naar bed zijn geweest, en hoe dit impact had op hun relatie. 51% van de volwassenen hebben een paar weken gewacht voor ze met hun partner naar bed gingen; 38% had seks op de eerste date of in de eerste paar weken; en 11% zelfs al voor hun eerste date. Uiteindelijk bleek dat de timing waarop de stellen voor het eerst met elkaar naar bed gingen niet van groot belang was voor het succes van de relatie.

Dus, of je nu wacht tot de derde date of niet, dat maakt eigenlijk vrij weinig uit. Doe vooral waar jij (en je partner!) zich goed bij voelen.

Lees ook: Hoe vaak moet je daten voor een relatie?