We’ve all been there. Het is 2 uur ’s nachts en je komt thuis uit de stad met een jongen die je diezelfde avond hebt ontmoet. Jullie hebben de hele avond wodka soda’s achterover getikt alsof het limonade was en je libido is sky high. Maar nét op het moment dat de kleren uitgaan en dingen messy beginnen te worden verliest hij zijn erectie. Wat nu? Dit moet je doen als hij hem niet omhoog krijgt.

Waarom verliest een man zijn erectie?

Het kan natuurlijk zijn dat hij een whiskey dick heeft maar het kan ook zijn dat je bedpartner last heeft van een erectiestoornis. Uit onderzoek van de Journal of Sexual Medicine blijkt dat 26% van de mannen beneden de 40 last hebben van erectiestoornissen. Dit betekent dat het voor meer dan één op de vier mannen niet mogelijk is om te vrijen omdat hun erectie niet stevig genoeg is.

Een erectiestoornis (of het plotseling slap worden) kan meerdere oorzaken hebben. Het kan iets fysieks zijn maar het kan ook te maken hebben met medicatie of een ziekte. En dan kan het ook nog eens iets mentaals zijn als stress of angst.

Bedenk voor jezelf dat alle bovenstaande oorzaken niets met jou te maken hebben. Natuurlijk, als jij en je vriend relatieproblemen hebben kan dit komen door de angst. Maar fysiek, of een man hem omhoog kan krijgen of niet, heeft niets met jouw bedprestaties of uiterlijk te maken.

Mocht dit ooit gebeuren, voor welke reden dan ook, mensen geven vaak zichzelf de schuld. Dus laten we even duidelijk (heel duidelijk) zijn: als een man zijn erectie verliest is dit niet jouw schuld. En als hij wel doet alsof dit zo is, zie dit als een enorme red flag en praat nooit meer met hem!

Wat moet je doen als een man zijn erectie verliest?

Natuurlijk voel je je teleurgesteld of gefrustreerd wanneer je bedpartner zijn erectie verliest. We’re human after all. Mocht deze situatie nog een keer voorvallen (ik wed dat het zo gaat zijn) dan vertellen wij jou wat je het beste kunt doen. Natuurlijk is er geen “beste manier” om met deze situatie om te gaan, maar wij hebben mannen gevraagd naar wat zij fijn vonden op dit moment.

#1 Geef hem een complimentje

Natuurlijk geef je niet enkel een complimentje om een man zijn ego een boost te geven. Je moet het wel menen. Ook voor een man is het belangrijk dat hij zich zelfverzekerd voelt. Een man een complimentje geven zal wonderen doen.

#2 Inchecken

Vraag simpelweg hoe het met je partner gaat wanneer dit gebeurt. Het kan namelijk zijn dat hij er met zijn hoofd niet bij is of dat hij stress ervaart. Ga daarna gewoon verder (als jullie nog in de mood zijn) en doe alsof het geen big deal is.

#3 Afstand nemen

Het klinkt misschien vreemd maar het laatste wat sommige mannen willen is aangeraakt worden nadat dit is gebeurd. Communiceer daarom altijd met je partner wat voor hem werkt. Als dit het geval is kan je hem een snelle kus op de wang geven, zeggen dat het oké is en hem even met rust laten.

#4 Lach er samen om

In plaats van dat je er een heel “ding” van gaat maken kun je er ook gewoon samen om lachen! Een avontuurtje tussen de lakens moet ook gewoon leuk en grappig blijven dus waarom zou je de humor er niet van inzien ;).

#5 Het ligt niet aan jou

Het ligt niet aan jou maar ook niet aan je partner. Soms zitten we gewoon met onze gedachten ergens anders. Zorg ervoor dat hij zich relaxed en op zijn gemakt voelt en ga door met het leven!

#6 Focus de aandacht op de ander

Als dit gebeurt bij je partner, focus de aandacht op jou! En als dit niet werkt is het ook helemaal niet erg. Het is ten alle tijden belangrijk dat je goed blijft communiceren. Maar dat is niks nieuws natuurlijk.

#7 Wees aardig

Maar niet te aardig (alsof het lijkt dat je medelijden hebt). Focus daarna op jou en laat hem je extra lang oraal bevredigen.

Kortom: til er niet te zwaar aan. Het is niet het einde van de wereld wanneer je partner hem niet omhoog krijgt (en het ligt helemaal niet aan jou). It happens to the best of us!

Lees ook: Dit zijn de erogene zones van een man