Waar we in maart 2022 nog volop van de zon konden genieten, verraste april ons met een bak aan sneeuw. Niet dat we er lang van konden genieten… want de volgende dag bleven we met natte prut zitten. Voor nu is de zon ver te bekennen, maar blijft dat zo? Dit is de weersvoorspelling voor april 2022, volgens de deskundigen van Weeronline. 

weer in april 2022
Bron: Pinterest

Het weer in april 2022

Twee weken geleden hebben we al even van de lente mogen proeven en dat smaakt natuurlijk naar meer. Het liefst hebben we het hele jaar door zon, en we vragen ons af wanneer we weer in een topje buiten kunnen zitten op het terras.

Waar in maart het lentezonnetje volop scheen, is het nu grijs als we naar buiten kijken. En sorry dat we het moeten zeggen, maar dat blijft voorlopig nog even zo. De lente laat nog even op zich wachten, dus haal die sjaal en winterjas maar weer van zolder. Door de noordelijke wind die door het land heen blaast kan het nog wel eens akelig koud aanvoelen.

Wanneer komt de lente terug?

Koningsdag is in zicht en het liefst wil je dan met een biertje (of twee) dansen met je snoet in de zon. Gelukkig belooft het weer richting midden april wat beter te worden. De wind draait dan naar het zuidwesten waardoor er zachtere lucht onze kant op komt. Het zal dus ook een tikje warmer worden.

Meer zon en minder regen

Daarnaast belooft het ook wat zonniger te worden. Berg je sunnies dus nog maar niet op! Hoewel het zonnetje zacht aanvoelt, is hij heel verraderlijk. Zorg er daarom altijd voor dat je een minerale zonnebrand draagt wanneer je de deur uit gaat. Deze kan je dus gewoon met je make-up combineren.

April is gemiddeld de droogste maand van het jaar, zo ook dit jaar! Volgens de voorspelling zal er de tweede helft van de maand dan ook maar weinig regen vallen. Daarnaast is er een kans dat het 20 graden wordt. Hopelijk op Koningsdag!

Lees ook: Life hack! Op deze manier combineer je zonnebrand en make-up