Heb je net uren aan die prachtige full face of make up gewerkt, ben je vergeten zonnebrand aan te brengen! Hoewel je je huid natuurlijk goed wilt beschermen tegen de zon, heb je echt geen zin om je prachtige creatie uit te smeren met het vettige goedje… Met deze handige manieren kun je makkelijk je zonnebrand en make-up combineren. Zo zul jij dus prachtig én veilig de deur uit stappen!

@pinterest
@pinterest

1. Zonnebrand onder je make-up

Je kunt zonnebrandcrème prima onder je make-up aanbrengen. Smeer daarvoor wel eerst je dagcrème op; deze is namelijk alleen effectief als het direct in contact is met je huid. We snappen dat je niet vet op vet wilt aanbrengen (hallo puistjes!) – kies daarom een dagcrème op waterbasis. Hiermee kan je zonnebrandcrème ook beter binden aan je huid.

2. Dagcrème of foundation met SPF

De meest voor de hand liggende manier: ruil je normale foundation om voor een getinte dagcrème of foundation met een SPF-factor. Let wel op: deze producten hebben vaak maar een SPF-factor van 15, wat voor dagelijks gebruik prima is maar voor een dagje bakken aan het strand verre van genoeg! Ook moet je om de zoveel uur weer een nieuw laagje aanbrengen. Om een cake face te voorkomen, haal je eerst je oude laagje foundation er af en breng je er vervolgens een nieuwe over aan.

3. Ga foundation-free

De meeste struggles met zonnebrandcrème en make-up combineren zijn te herleiden naar de combinatie met foundation. Het is geen goed plan om je foundation te mengen met zonnebrand, dit halveert namelijk de SPF-factor! Hoewel je het misschien niet gewend bent, kun je je foundation prima een dagje overslaan! Met het aanbrengen van alleen zonnebrand en concealer kom je al een heel eind. Bovendien neemt dit niet weg dat je alsnog een killer ooglook kunt maken!

zonnebrand fem fem
@pinterest

4. Vloeibare make-up

Poeder make-up wordt ongetwijfeld een drama als je er zonnebrand over aanbrengt en uitsmeert. Die glitters van je highlighter vindt je terug op je kin en de blush is ver te bekennen. Ga daarom over op vloeibare make-up en dep je zonnebrand hier als het ware overheen. Zo blijven je producten precies op de plek waar ze horen!

5. Minerale zonnebrand

The answer to all our prayers: zonnebrand in poedervorm! In plaats van chemische zonnebrand kun je overgaan op minerale zonnebrand. Deze natuurlijke of fysische zonnebrand kun je net als normaal gezichtspoeder over je make-up aanbrengen. Je krijgt er dus nog een matterend effect van ook. Beste. Uitvinding. Ooit!

6. Spray

Je denkt hierbij waarschijnlijk aan een olie-achtige zonnebrandspray, maar die vettigheid wil je alles behalve op je gezicht! In plaats daarvan zijn er beschermende gezichtssprays met een factor die wel oploopt tot SPF-50! Deze producten zijn eerder te vergelijken met een face mist of setting spray en zijn dus een stuk lichter en niet op basis van olie. Je brengt deze super makkelijk en snel over je make-up aan. Even laten opdrogen en je kunt weer een paar uur vooruit. Let the (safe) tanning session begin! 

Lees ook: Kleurtje pakken? Deze zonnebrand past het beste bij jouw huidtype