In de categorie nog een reden om een fles wijn open te trekken: vrouwen die dit drinken hebben kennelijk betere seks. Wetenschappelijke bewezen hoor, dames.

wijn seks FEM FEM

Dank de Italianen maar voor dit onderzoek. Onderzoekers van de Italiaanse Universiteit in Florence hebben gekeken naar het verband tussen wijn en seks en daaruit bleek dat dames die dagelijks twee glazen drinken (wat ook nog eens gezond schijnt te zijn) betere seks hebben dan dames die het niet dronken.

Matig alcoholconsumptie, denk hierbij aan één à twee glazen, beschermt tegen hart- en vaatziekten en de link met seks zit daar dus in. Heb je een ongezond hart en ook ongezonde bloedvaten, dan heeft dat effect op hoe jij je seksueel functioneert. Logisch wel dat als je een slecht hart hebt dat seks niet even gemakkelijk gaat.

Onderzoek

800 vrouwen tussen de 18 en 50 jaar werden gevraagd over hun alcoholconsumptie en seksleven. Hierbij werd de Female Sexual Function Index gebruikt – een index waar seksuele gezondheid kan worden gemeten op basis van opwinding, orgasmes, tevredenheid en pijn.

Resultaat

Vrouwen die minstens twee glazen wijn per dag dronken hadden een score van 27,3 uit 36 op de schaal van seksuele tevredenheid. Dit was ruim 2 punten hoger dan de dames die één glas dronken. De scores voor de dames die nooit alcohol dronken was 24,4.

Mocht je je ook altijd afvragen waarom je het idee hebt dat je altijd hitsig bent na een aantal glaasjes? Dat heeft alles te maken met het feit dat wijn het testosteron gehalte verhoogd. Grappig feitje is dat dit bij mannen precies andersom werkt.

Lees ook: dit zijn de beste seksstandjes voor als je dronken bent.