Wij slaan een wijntje nooit af. We houden namelijk van een heerlijk avondje met onze vriendinnen op de bank, een glaasje wijn in onze hand, een overvol kaasplankje bij de hand en een oneindigheid aan verhalen die nog besproken moeten worden. Maar soms is het leuk om er eens op uit te gaan met je vriendinnen. Om samen in de wijnsferen te blijven, is zowaar de allereerste escape room in Nederland, die in het teken staat van wijn, een feit. Dus ik zou zeggen, pak de agenda’s er maar bij en plannen maar.

escape room wijn nederland FEM FEM

Escape room ‘De Wijnkelder’

De gigantische wijnkelder van Baron Tutlich von der Strassen von Dieden bevindt zich onder de gronden van Ravenstein. Het gerucht gaat dat de Baron sinds 1907 dure Heidsieck champagne flessen in zijn wijnkelder bewaart. Een Russische familie is dol op deze wijn en laat 200 van deze bijzondere flessen verschepen. Het schip zonk voor de Finse kust en helaas zijn de flessen nooit aangekomen. 80 jaar later werden de flessen nog volledig in tact gevonden. Tegenwoordig zijn de flessen over de hele wereld verspreid en is de waarde gestegen naar zo’n €275.000 per fles.

Deze escape room is er niet zomaar een, want de deuren blijven namelijk open. Ik hoor je al denken, maar wees niet bang. Je gaat dus niet opzoek naar een sleutel om jou en je vriendinnen te bevrijden, maar het is een zoektocht naar die dure flessen champagne. Het is een bloedstollend spel, want de tijd tikt. Je krijgt een uur de tijd om op zoek te gaan naar de vermiste flessen. Lukt het jullie niet? Dan stuurt de Baron de politie op jullie hielen. Een paar minuten voordat het spel voorbij is, gaan de sirenes af dus dan wordt het heel lastig voor jullie om nog te ontsnappen. Wie van jullie vindt als eerste de fles?

Dus, wanneer gaan jullie?