Wanneer je terugdenkt aan je twintiger jaren of er middenin zit, dan lijkt het misschien dat deze je niet heel veel leren. Je leven bestaat vooral uit leuke dingen doen, studeren of net beginnen aan een baan en vooral heel veel feesten. Maar niets is minder waar, want je twintiger jaren leren je wel degelijk wijze lessen.

wijze-lessen-twintiger-jaren-femfem

Ze leren je dat je niet overal ‘ja’ op hoeft te zeggen

Al die happy hours, avondjes uit en feestjes van je vrienden slopen je een keer. Je kijkt een beetje naar welk feestje je écht wilt en de andere sla je voor deze keer over. Je leert te kijken wie en wat echt belangrijk voor je is en dat je simpelweg niet op alles ‘ja’ kunt zeggen.

Ze leren je je echte vrienden kennen

In je twintiger jaren komen heel veel ‘eerste keren’ in je leven naar voren. Je gaat voor de eerste keer op kamers, je bent voor de eerste keer afgestudeerd en je gaat voor de eerste keer werken. Bij al deze eerste keren leer je heel veel nieuwe mensen kennen. Op school had je een vaste vriendinnengroep en in je twintiger jaren leer je wie je echte vriendinnen zijn. Dat zijn degene die je na deze tijd ook nog spreekt en die écht vriendinnen voor het leven blijven. Met de andere meiden was het ook gezellig, maar misschien enkel in die setting waarin je ze hebt leren kennen.

Ze leren je dat het succes van anderen niet jouw mislukking is

Je bladert door je Instagram Feed en komt alleen maar mooie foto’s tegen van mensen die op de mooiste plekken op aarde zijn en het beste leven ooit leiden. In je twintiger jaren leer je dat mensen alleen dat op Instagram laten zien waarvan ze willen dat anderen ze zien. Logisch ook, want een breakup ga je niet op je Facebook of Instagram plaatsen. Maar in je twintiger jaren leer je accepteren dat alleen de allermooiste foto’s voorbij komen en de allergrootste successen. Je weet dat je elke post met een korreltje zout kunt nemen. Bovendien maakt het succes van iemand anders,  jouw werk niet minder belangrijk.

Ze leren je dat je zelf het hardst moet werken wil je iets bereiken

Niemand zal zo hard werken voor iets dat jíj wilt dan jijzelf. Je twintiger jaren leren je dat ‘hard work pays off’, maar ook hoe je de dingen die jij wilt bereiken, het best kunt bereiken. Je leert dat je tone of voice van belang is, maar ook je lichaamshouding en hoe je direct moet zijn, maar niet respectloos.

Ben je aan het eind van je twintiger jaren? Dit is waarom je dertiger jaren nóg beter zullen zijn!