Zelfverzekerd zijn in bed gaat niet over het hebben van abs of een perfect zandloperfiguur. En het komt ook niet door het aantal bedpartners wat je gehad hebt. Zo ben je zelfverzekerd in bed, ongeacht hoe je lichaam eruit ziet.

Instagram @alexisren
Instagram @alexisren

Moeite met lichaamsbeeld tijdens intimiteit

Iedere vrouw heeft wel eens last van een slecht lichaamsbeeld. Het is dan ook enorm vervelend dat dit een grote impact kan hebben over hoe we ons voelen. De kans is groot dat we op een bad body image day geen zin hebben in seks. Hoe zorg je er dan voor dat je toch zelfverzekerd blijft in bed, ongeacht hoe je eruit ziet?

Zelfverzekerdheid in bed

Onthoud dat zelfverzekerdheid in bed níet iets is wat we wel of niet hebben; het is fluïde. Dit betekent ook dat iedereen seksuele zelfverzekerdheid kan hebben, de een zal er alleen wat harder voor moeten werken dan de ander.

Focus je minder op hoe je lichaam eruit ziet

Het is belangrijk om te onthouden dat ieder lichaam waardig is, en het verdient om genot te ervaren. Dus ook jouw lichaam! We hebben de neiging om ons lichaam te willen veranderen, wanneer we zien dat een ander lichaam meer in de media gerepresenteerd wordt. Dit maakt het lastiger voor ons om ons lichaam te omarmen.

Een ‘goed’ lichaam hoeft niet aan standaarden te voldoen. Je lichaam helpt je simpelweg om te doen wat je wilt doen, en daarom is het al een ‘goed’ lichaam. Met deze tips geef je je seksuele zelfverzekerdheid een boost.

Je verdient genot

Het begint allemaal bij het geloof dat je het verdient om te genieten. Laat dit ook toe!

Communiceer je eigen behoeften

Weet wát je fijn vindt en communiceer dit vervolgens naar je partner! Het is helemaal niet vreemd om te vragen of hij bepaalde handelingen bij je wilt doen; dit laat juist zien dat je confident bent.

Luister naar je partner

Maar dit geldt natuurlijk ook andersom. Luister actief naar je partner en respecteer zijn of haar wensen.

Grenzen stellen

Weet waar je grenzen liggen en communiceer deze naar de ander – doe alleen waar jij je fijn bij voelt. Maar net zo belangrijk is om deze van je partner te respecteren!

Lees ook: 7 x signalen dat jij en je partner een goede match in bed zijn