Je wenkbrauwen hebben veel invloed op hou jouw gezicht eruit ziet. De manier waarop je jouw wenkbrauwen bijtekent kan je hele gezichtsuitdrukking veranderen! Maar hoe teken je ze op een natuurlijke manier bij die past bij jouw gezicht? Door het volgen van de volgende stappen creëer jij gemakkelijk de perfecte wenkbrauwen.

wenkbrauwen FEM FEM

Het juiste product

Om je wenkbrauwen bij te kunnen tekenen moet je eerst ontdekken wat voor product jij het prettigst vindt werken. Er zijn veel verschillende soorten wenkbrauwproducten op de markt variërend tussen potloodjes, poeders en gel. De beste manier om erachter te komen wat voor jou het beste werkt is simpelweg door het uit te proberen.  Gebruik een kleur die mooi aansluit op jouw natuurlijke haarkleur. Als je lichtblond haar hebt, gebruik dan een donkerdere kleur die dezelfde ondertoon heeft als jouw haar. Als je zwart haar hebt gebruik dan een donker bruine kleur in plaats van zwart, zwart geeft namelijk een erg dramatisch effect en ziet er onnatuurlijk uit.

Epileren

Voor nette maar toch natuurlijke wenkbrauwen kan je het beste alleen haartjes onder en tussen de wenkbrauwen weghalen. Als je niet zeker weet waar je wenkbrauw moet beginnen kan je dit zien door een kwast of je vinger tegen je neus aan te leggen. Waar de kwast stopt moet de wenkbrauw beginnen. Epileren kan je zelf thuis doen, of je kan het laten doen door een professional. Wanneer je het thuis doet kan je dit het beste met een scherp pincet doen. Om zo veel mogelijk van de pijn weg te nemen moet je met twee vingers de huid straktrekken tijdens het epileren. Verwijder niet te veel haartjes, hier krijg je later spijt van! Trek alleen het hoognodige eruit en laat de rest lekker zitten.

Borstelen

Voordat je begint met bijtekenen moet je eerst de wenkbrauwhaartjes omhoog borstelen. Hierdoor kan je precies zien waar je bij moet tekenen. Wanneer je de hoge hoek bij gaat tekenen kan je de haartjes naar beneden borstelen. Borstel tussen het tekenen door de wenkbrauwen ook goed door om het aangebrachte product te vervagen voor een natuurlijk effect.

Bijtekenen

Als je zo ver bent om daadwerkelijk te gaan tekenen is het aan te raden om van binnen naar buiten te werken. Begin bij de voorkant van je wenkbrauw en werk door naar het staartje. Teken steeds dunne strookjes die dezelfde richting op gaan als de haartjes. Druk niet te hard op je kwast of potlood, gebruik een hele lichte hand voor het meest natuurlijke effect. Wijk niet te veel af van de natuurlijke vorm van je wenkbrauw. Het mooiste effect krijg je als je alleen de plekjes bijtekent waarbij het nodig is. Foutjes zijn makkelijk te verhelpen met een beetje concealer of een wattenstaafje. And remember: practice makes perfect.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Anastasia Beverly Hills (@anastasiabeverlyhills) op

Gel

Om ervoor te zorgen dat de wenkbrauwen de hele dag mooi in model blijven zitten kan je gebruik maken van een wenkbrauw gel. Je kan ervoor kiezen om een gel te gebruiken die een kleurtje bevat, of een doorzichtige gel. Een gel met kleur kan de haartjes extra benadrukken nadat je de wenkbrauwen hebt bijgetekend, hierdoor krijgen ze een meer driedimensionaal effect. Bij het gebruiken van een doorzichtige gel heb je dit effect niet. Het is een kwestie van smaak. Bij het aanbrengen van de gel borstel je zachtjes door de haartjes heen en brengt ze in model. Borstel de haartjes naar boven voor een voller effect. Een alternatief voor wenkbrauw gel als je deze even niet in huis hebt is hairspray. Spray een klein beetje hairspray op een wenkbrauwborsteltje en borstel dit voorzichtig door de wenkbrauwen. Deze truc wordt vaak gebruikt bij modeshows of fotoshoots omdat het nog sterker is dan traditionele gel.