Een slaapmasker, zonnebril of chagrijnig gezicht: we zien het iedere ochtend in Love Island voorbijkomen. De Islanders worden in ieder seizoen wakker gemaakt door een partij felle lampen in de slaapkamer. Maarre, hoe laat is dat eigenlijk precies?

Drukte in de slaapkamer

In Love Island zijn deelnemers op zoek naar ware liefde, dus hierom zitten de deelnemers het grootste gedeelte van de tijd in het programma in een koppel. En dat zorgt er dan ook meteen voor dat je vrijwel nooit in je eentje in bed slaapt. Sterker nog, de Islanders liggen tijdens hun deelname aan het programma iedere nacht met z’n allen in dezelfde ruimte.

Niet alleen worden de deelnemers regelmatig wakker door een snurkende Islander, ook kan een uitgebreide zoensessie ervoor zorgen dat een ander niet in slaap valt. Je zou denken: dan slaap je de volgende ochtend toch iets langer uit? Maar dat gaat helaas niet.

Vroeg opstaan

De Islanders moeten namelijk iedere dag op hetzelfde tijdstip opstaan, zo deelt een deelnemer van Love Island UK. Kady McDermott, die in het tweede seizoen van Love Island UK te zien was, vertelt dat zij van de producers niet langer mochten slapen dan tot 09.30 uur. Dit had een duidelijke reden, aangezien de beelden een stuk interessanter zijn wanneer iedereen tegelijk uit bed gaat. De Nederlandse en Vlaamse Islanders moeten echter een stuk vroeger opstaan, zo vertelt Islander Rick uit het huidige seizoen dat de wekker tussen 08.00 en 09.00 ging.

Geen dutjes

Ook Arabella Chi, die in 2019 meedeed aan Love Island UK (en het nu gezellig heeft met Gregory van der Wiel), vertelt over de wekkertijd in Love Island. Ook zij moest rond 09.30 uur opstaan en werd gewekt door felle lampen in de slaapkamer. Dit is dan volgens haar ook de reden dat Islanders ’s ochtends vroeg vaak een zonnebril dragen.

Even bijslapen in de zon zit er echter niet in. Want volgens Arabella zijn dutjes tijdens Love Island een absolute no goWant again, dit levert geen leuke beelden op.

Hoe laat de Islanders precies naar bed moeten gaan? Dat is volgens de Love Island UK-deelnemer niet duidelijk. De Islanders hadden daar namelijk – ja echt – geen klok. “Het is zeker laat”, stelt Arabella over de bedtijd.

Lees ook: Volgens roddels heeft Antonio het gezellig met deze EOTB-ster