Alhoewel het nu al als zomer aanvoelt, zijn we er nog niet. Dat betekent niet dat we nog niet volop genieten van de aanwezige zonnestralen. Nu velen van ons nog thuiswerken is het daarom wel zo fijn om dit gewoon op jouw balkon te doen! Hier kun je namelijk veel van maken, van BBQ tot werkplek. Hoe je deze plek op een leuke én effectieve manier gebruikt? We will tell you.

balkon-inrichten-zomer- FEM FEM

Wie zegt dat je zonder tuin geen fijne buitentijd kunt hebben? Ook op jouw balkon kan je het ontzettend leuk maken, ondanks de soms beperkte ruimte. Met deze hacks benut jij jouw buitenplekje optimaal.

Mini BBQ

Een zomer zonder een wekelijkse BBQ is natuurlijk niet de bedoeling. Dat jij geen tuin hebt, betekent dus zeker niet dat jij dit moet missen. Er zijn inmiddels talloze mini BBQ’s, die jij gewoon op jouw balkon kunt neerzetten! Hierop kun je lekker aan de slag met grillen en je hoeft geen peperdure en XXL variant aan te schaffen. Je hebt er namelijk al één voor een paar tientjes óf koop een kant-en-klare wegwerp BBQ. Kom maar op met die heerlijke zomeravonden!

Buiten werkplek

Wanneer jij jouw werkzaamheden op jouw balkon kunt doen is dat een heerlijke bijkomstigheid. Zorg ervoor dat je een plek maakt waar jij in de schaduw kan zitten, met bijvoorbeeld een kleine parasol of een zonnescherm. Zo zit je niet uren met je ogen te knijpen wanneer je iets probeert te tikken op jouw laptop. Ook is het ontzettend fijn om een balkonbureau aan te schaffen! Het door het Duits genaamde merk Rephorm staat bekend om hun kleine balkon gadgets. Zo heb jij een perfect tafeltje om aan te werken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Westwing (@westwingnl) op

Zorg voor sfeerverlichting

Iets waar wij erg naar uitkijken, zijn de lange zomeravonden. De zon gaat langzamer onder en de warmte blijft zelfs in de avond hangen. Er is dus geen reden om jouw balkonsessie naar binnen te verplaatsen. Deze heerlijke late avonden zorgen voor gezellige tijden en daarbij is het natuurlijk wel zo fijn om wat verlichting toe te voegen. Leuke sfeerverlichting is dan ook belangrijk!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ellen Veltman (@ellenveltman) op

Kies voor comfort

Een grote loungeset op jouw kleine balkon gaat hem natuurlijk niet worden, maar dat betekent niet dat je genoegen moet nemen met een zielig krukje om op te zitten. Er zijn heel wat merken die kleine loungesets verkopen, zoals een bankje of zitzak, waar je heerlijk in kunt vertoeven. Of gooi je balkon vol met zachte kussens en wees erop voorbereid dat je de plek niet gauw zal verlaten…

Balkonbar

Effectief een kleine ruimte benutten kan soms lastig zijn, vooral als je ook nog eens wilt dat het er een beetje leuk uitziet. Daarom is een balkonbar perfect! Deze zet je vast aan de reling van jouw balkon en zo heb jij jouw eigen mini bar. Veel webshops verkopen deze al, de perfecte gadget om jouw cocktails op te zetten dus.

Deze accessoires maken het helemaal af