Daten is en blijft een fijne bezigheid, maar in deze rare tijden is het soms best lastig om te verzinnen wat je kunt gaan doen. En we willen natuurlijk ook blijven lettern op de portemonnee. Maar daarvoor hoef je jouw date leven zeker niet helemaal stop te zetten, dat zou zonde zijn. Er zijn namelijk nog genoeg dingen die jullie zouden kunnen doen! Dat alle cafes en restaurants gesloten zijn is natuurlijk niet echt een pre, maar als je creatief bent, kun je genoeg leuke dingen doen. Daarom geven wij je wat tips voor een goedkope en corona proof date. Thank us later!

Wandelen

Hoe gezellig is het om samen een wandeling te maken? Kies jouw favo looproute of buurt uit en haal onderweg een lekkere koffie of Glühwein. Wandel door een mooi park, of pak een wat meer stadse route, het kan allemaal. Lekker samen buiten zijn, een frisse neus halen en van de omgeving genieten. Daarnaast is een ‘wandel date’ ook fijn voor de awkwardness, aangezien je niet zo statisch tegenover elkaar zit. Weet je even niet wat je moet zeggen? No problem! Dit voelt ten eerste veel minder awkward aan dan wanneer je in een restaurant tegenover elkaar zit, en daarbij kom je vast snel weer op een onderwerp door alles wat je onderweg ziet.

Samen koken

Hoe romantisch is het om samen te gaan koken? Zet een lekker muziekje aan, glaasje wijn erbij et voila! Een super romantische date. Met budgetproducten kun je zorgen voor een heerlijk diner voor twee. Neem lekker extra lang tijd voor het koken. En extra pluspunt: je weet meteen wat voor vlees je in de kuip haalt, is hij een masterchef of kun jij voortaan beter koken?

Game night

De kringloopwinkels puilen uit van tweedehands spellen, dus waar wacht je nog op? Ga naar een kringloopwinkel in de buurt en koop een paar oude spellen. Dit levert veel grappige momenten op, en zorgt tevens voor nostalgische momenten. Is hij te fanatiek? Kan hij tegen zijn verlies?…Daar kom je snel genoeg achter.

Date ideeen FEM FEM

Cocktails maken

Ook super leuk om te doen: ga samen een avondje cocktails maken! Vraag van tevoren wat zijn/haar lievelingscocktail is en haal alle ingrediënten in huis. Zorg hierbij ook dat je een shaker en ijs in huis hebt. De andere ingrediënten hangen af van de cocktail die je wil maken. Shaken maar!

Filmmarathon

Nee, geen standaard avondje Netflix & chill, maar houd een filmmarathon. Kies allebei jullie favoriete films uit en kijk deze samen. Zo leer je elkaar weer op een andere manier kennen, en dat kan heel interessant zijn. En daarnaast kost deze date niks, yay!

Lees ook: Dit is wat je niet op je dating profiel wilt zetten (onderzocht, vastgesteld en bewezen)