Er zijn zoveel mensen die momenteel podcasts uitbrengen dus is het logisch dat je verstikt in de velen opties – daarom hebben we een aantal tips voor jullie verzameld wat betreft Nederlandse podcasts. Wil je nog even snel weten wat nou precies een podcast is voor het lezen van dit artikel? Geen zorgen, we leggen het jullie graag uit.

Podcast FEMFEM

Een fris en vurig liedje: een Game of Thrones podcast

Een Nederlandse podcast over de über populaire serie Game of Thrones! In de podcast bespreken ze de aflevering dus ben jij mega fan van de serie? Dan wil je vooral dit gaan luisteren.

Een fris en vurig liedje: een Game of Thrones podcast op Spotify.

Omdenken

In Omdenken voert Berthold Gunster openhartige gesprekken met mensen over specifieke problemen in hun leven. Denk hierbij aan een moeilijke familieband, hoe het is om spreekangst te hebben, wat te doen wanneer je moeite hebt met kiezen. Elk aflevering probeert Berthold zijn sprekers te helpen om van hun problemen af te komen. Of er in ieder geval zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan.

Omdenken op Spotify.

Vandaag

Vandaag is de dagelijkse podcast van NRC. Hierin bespreken presentator Thomas Rueb en NRC-redacteuren binnen twintig minuten nieuwswaardige items van de dag of week.

Vandaag op Spotify.

Yous & Yay: New Emotions

Elke maand spreken Rappers Yousef Gnaoui (Yous) en Pepijn Lanen (Yay) met een interessante mensen, inspirerende mensen of mensen met een vervelend randje. Deze gesprekken zijn zonder voorbereiding en ze worden ook niet achteraf nog geknipt en geplakt waardoor ze volledig puur zijn. Ze beginnen altijd met de vraag: ‘Wat doe jij eigenlijk op een dag?’ Lijkt simpel, maar daar komen een hoop interessante dingen uit.

Yous & Yay: new emotions op Spotify.

De Grote Vragen

De podcast waar de vragen net iets uitgebreider worden besproken. Denk hierbij aan vragen zoals; “Zit er een limiet aan mensen kennen?” “Sterven achternamen uit?” en “Kun je nog een origineel idee hebben?” Afijn, dit alles wordt uitgebreid besproken in verschillende podcasts van zo’n dertig minuten.

De grote vragen op Spotify.

Ben je opzoek naar nog meer op Spotify? We hebben ook de populairste podcasts van Spotify verzameld.