We praten vaak over het fit houden van ons lichaam, maar het fit houden van onze geest is minstens zo belangrijk. Wanneer je brein getraind is en jij mentaal klaar bent voor alles, kun je beter met stress omgaan en ben je beter voorbereid op je toekomst.

meghan-suits

Blijf leren

Zelfs iedere dag! Door iedere dag iets nieuws te leren, kun je onder andere je geheugen verbeteren. Het zorgt ervoor dat je brein gestimuleerd blijft en niet lui wordt. Want naast je lichaam kan je brein ook lui worden, waardoor het als het ware geen zin meer heeft om nieuwe dingen te leren. Daarom is het belangrijk dat je iedere dag blijft leren. Al is het slechts een klein dingetje.

Daag je brein uit

Het is belangrijk om je brein uit te blijven dagen voor jouw weg naar succes, en dit hoeven geen grote dingen te zijn. Het is belangrijk dat je genoeg variatie houdt in het dagelijks leven en de dingen die je doet.

Wanneer jou dagen er iedere dag precies hetzelfde uitzien, wanneer jij iedere ochtend standaard hetzelfde ontbijtje eet, iedere dag dezelfde route naar werk fiets en woensdag standaard pasta-dag is, worden je hersenen lui. Ze hoeven zelfs over deze kleine dingen niet meer na te denken. Blijf jezelf verrassen, stap uit je comfort zone en houdt je brein actief.

Blijf werken aan je relaties

Relaties zijn goud. Want relaties helpen je verder te komen in je carrière. Zelf kun je veel, maar met de hulp van anderen kom je altijd verder. Succesvolle mensen onderhouden hun relaties dan ook net zo goed als een boer zijn gewassen.

Creëer een systeem waarin je je relaties goed kunt managen. Onthoud namen, verjaardagen, geboortes van kinderen en geef er aandacht aan. Ga naar bijeenkomsten waar interessante mensen zijn en beantwoord telefoontjes en e-mailtjes altijd zo snel mogelijk. Ook hiervoor geldt: ga niet pas contact zoeken als je iets nodig hebt, maar maak er een dagelijkse routine van. Geef voordat je mogelijk iets terug krijgt. Maar steek je tijd niet in mensen die energie vreten en die een negatieve kijk op het leven hebben. Omring jezelf met andere succesvolle mensen en je zult zien dat het uitbetaalt.

Mediteer

Wanneer je snel afgeleid bent, helpt het om ten minste eens per week te mediteren. Het zorgt ervoor dat je mind tot rust komt. Je gunt je brein op deze manier wat ademruimte en het zorgt ervoor dat je even niet aan alle dingen tegelijkertijd denkt. Wanneer je mediteert zul je merken dat je minder afgeleid bent gedurende de dag en gemakkelijker taken kunt afvinken. Check!

Train zowel links als rechts

Wanneer we ergens goed in zijn, hebben we de neiging om ons enkel op dit punt te storten. Waar natuurlijk niets mis mee is, want wanneer je ergens goed in bent moet je je skills gebruiken. Maar je brein wordt hierdoor wel minder uitgedaagd. Probeer dus zowel je linker (details) hersenhelft als je rechter (overzicht) hersenhelft te trainen.

Wanneer jij jezelf meer een analytische denker vindt, probeer dan iets creatiefs uit te voeren. Wanneer beide hersenhelften beter samenwerken, zul je beter zijn in het maken van strategische keuzes.

Maak doelen voor de lange en korte termijn

Bij grote carrièredoelen kun je denken aan het halen van een jaartarget, het voltooien van een groot project, een promotie, een serieuze salarisverhoging of het afronden van een studie. Of een complete carrièreswitch! Maak de doelen concreet, bekijk welke subdoelen nodig zijn om daar te komen en leef daar elke dag naar.

Verbeter je lifestyle

Daar is ie weer, het trainen van je lichaam. Maar deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer jij gezond bent, kan je brein beter functioneren. Je dieet zou moeten bestaan uit genoeg vitamine B en omega’s om het maximale uit je brein te halen. Bovendien is het belangrijk dat je regelmatig beweegt en genoeg water drinkt. Des te gezonder je lifestyle, des te ‘gezonder’ het boven in je koppie is. Je vergaardt hierdoor veel nieuwe energie.

Wanneer jij deze punten aanhoudt, kun je beter dealen met stress en ben jij klaar voor die succesvolle carrière. Naast het trainen van je brein voor een succesvolle carrière, kun je je brein ook beïnvloeden om gezondere keuzes te maken.