Oh, jij hebt veel sproetjes zeg.. Yes thanks, I already knew that.. Dit is een veelvoorkomende gedachte die vaak door mijn hoofd gaat. Ja ik heb ze én ja ze zitten over letterlijk heel mijn gezicht. Vroeger vond ik ze verschrikkelijk, nu heb ik erg enigszins mee leren leven. Maar god wat kunnen andere mensen toch een partij deuzig zijn als ze over hierover beginnen. Anyway, dit zijn voor mij standaard zinnetjes die ik altijd te horen krijg in the world of freckles. 

Schermafbeelding 2018-10-04 om 16.06.22

Voorjaarssproetjes

”Huh, heb jij sproetjes? Dat heb ik nou nooit geweten!” – Everyone. Kleine uitleg, in de winterperiode vervagen mijn sproetjes, doordat ik niet in aanraking kom met de zon. Nu is het dus écht niet zo dat ze helemaal verdwijnen, alleen zie je ze minder. Tot plots in de lente het zonnetje weer begint door te komen en de sproetjes weer donkerder worden. Ineens ben ik volgens vele vrienden een heel ander persoon geworden. Als je écht had gelet op mijn gezicht, had je gezien dat ik ze in de winter ook al gewoon had.

Je lijkt zo jong

”Ah hoe oud ben je? Je lijkt nog zo jong door je sproeten!” Amazing, thanks. Ik ben onderhand al halverwege de 20, je kunt me dus niet echt meer een klein kindje noemen. Maar helaas door mijn jeugdige uiterlijk – mede mogelijk gemaakt door mijn sproetjes – word ik vaak een paar jaar jonger geschat. Ik weet dat ik er niet uit zie als iemand van medio 20, maar om nou 18 te worden geschat doet niet heel veel voor je zelfvertrouwen.

Je ziet er zo schattig uit

Dit is eigenlijk nog een toevoeging aan het vorige zinnetje. Tegelijkertijd wordt je dus ook mega schattig of cute genoemd. Ik ga hier al niet eens meer op in. Het is écht niet erg om door mensen als een lieve meid te worden gezien, maar als ze ook echt gaan benadrukken dat ze mijn sproetjes schattig vinden… i’m out.

Kan je geen foundation gebruiken?

Ha! Ik schiet elke keer weer in de lach als ik deze vraag hoor. Lieve schat, foundation en sproetjes gaan allesbehalve samen (bij mij dan, misschien dat het voor een ander wel werkt?). Zodra ik foundation op mijn gezicht doe, zie je niet alleen vage vlekjes, maar ook nog eens de sproetjes erdoorheen en geloof me, dat wordt er echt niet mooier op. Je kan mij ook alles behalve een make-up artist noemen.

Ik heb ook sproetjes!

Leuk, gezellig dat je ook sproetjes hebt! En dat er vervolgens serieus maar 2 stipjes op de neus zitten. Dit kun je écht niet vergelijken met mijn volle gezicht. Nog irritanter.. Meiden die er vervolgens ook een Instagram foto over plaatsen met de hashtag freckles. Of eigenlijk nog erger, de vraag: hoe kom jij aan jouw sproetjes, ik wil ze ook. Ik. Ga. Hier. Niet. Op. In.

Waarom heb jij geen oranje haar?

Pff, omdat niet iedereen met oranje haar sproetjes heeft en niet iedereen met sproetjes oranje haar. En dat je vervolgens het helemaal moet gaan uitleggen, omdat ze het maar niet willen geloven dat dit je eigen haarkleur is. Oh wel, ieder zo zijn eigen ding.

Laat ik voorop stellen dat ik sproetjes écht wel mooi vind, maar gewoon niet zozeer bij mezelf. Bij anderen vind ik het prachtig, alleen kan ik er zelf gewoon niet echt van genieten. Maar goed dat is mijn eigen mening; iedereen denkt daar uiteraard anders over!

Lees ook: vrouwen met sproetjes zijn prachtig