Acne is op geen enkele plek een pretje, ook niet op je rug. Tot ergernis is het moeilijk om je puistjes op deze plek te bereiken en dan hebben wij het nog niet eens gehad over de jeuk. Ook het bh-bandje die constant tegen je acne schuurt is super irritant. Hoog tijd om er wat aan te doen, wij weten precies wat je te doen staat!

oleg-ivanov-zYHuntvIm0I-unsplash

Alles over acne op je rug

Wanneer we het hebben over acne, gaat het vaak over acne op je gezicht. Maar acne kan ook op andere plekken op je lichaam voorkomen, een daarvan is je rug. Het ontstaan van bacne kan door verschillende dingen komen, je kleding bijvoorbeeld. Sommige stoffen kunnen je huid aardig irriteren waardoor het hele proces op gang kan komen. Het kan ook komen door je voeding, doordat je poriën verstopt zijn of je hormoonschommeling. Het ‘voordeel’ van bacne? Het is met kleding vrijwel niet te zien. Maar dat maakt acne op je rug niet beter dan acne op je gezicht. De huid op je rug is namelijk een stuk dikker dan die op je gezicht. Als je daar puistjes krijgt is het dus moeilijker om er weer vanaf te komen. Ook is het zo dat de huid op je rug veel meer talgklieren heeft, dus is acne op je rug ook een stuk heftiger.

Dit kan je doen

Tegen sommige producten kan de een nou eenmaal wat beter dan de ander. Een van die producten is zuivel. Let dus goed op je zuivelinname als jij last hebt van puistjes op je rug. Hetzelfde geldt voor suikers, ook dit goedje kan ook de reden zijn dat je rug wat onrustiger is. Probeer veel water te drinken en zorg voor voldoende vitamine A en E. Vitamine A vind je bijvoorbeeld in leverworst en wortelen. Vitamine E vind je in plantaardige oliën, noten, granen en spinazie.

Ben je net wezen sporten? Zorg dan dat je altijd doucht, zo reinig jij je lichaam en verwijder je al het zweet wat kan zorgen voor dode huidcellen. Probeer ook vaak katoenen kleding te dragen, deze stof ademt en geeft je rug de rust die het verdient. Kijk eens naar de haarproducten die je gebruikt, ja echt! Bij het gebruik van conditioner blijft er vaak een deel van het goedje achter op je rug. Je rug reageert hier, op zijn zachts gezegd, niet heel erg goed op. Conditioner kan je acne verergeren.

Ook stress speelt een grote rol bij bacne. Het hormoon dat vrijkomt wanneer we stress hebben, cortisol, stimuleert talgproductie. Zorg dat je dus weet hoe je moet destressen. Probeer je gevoelens bijvoorbeeld op te schrijven, stop met het uitstellen van je belangrijke taken en plan voldoende pauzes in om tot rust te komen.

De fijnste producten voor acne op je rug

Bij acne op je rug is het allerbelangrijkste om je huid schoon te houden. Dit doe je door regelmatig te scrubben en die te heet te douchen. Ook is het handig om te investeren in dat katoenen shirt waar wij het net over hadden. Deze producten helpen ontzettend bij jouw bacne.