En toen kwam er ineens een tweede golf. Waren we net zo blij dat we weer gezellig naar kantoor mochten, moeten we weer thuis gaan werken. Mega jammer, maar het is even niet anders. We zitten weer in ons chillpakkie op de bank en doen alleen wat aan ons hoofd als we moeten ‘Zoomen’. Het begint er helaas op te lijken dat het bezoekje aan de supermarkt weer het uitje van onze dag gaat worden, maar we proberen er het beste van te maken! Wij omschrijven hier 6 fijne trends die we te danken hebben aan de intelligente lockdown van begin dit jaar. Stiekem doen we er allemaal aan mee, en stiekem zijn ze nog best fijn ook. Lees je mee?

After lockdown trends

Help mijn man/vrouw is klusser

O jeee….Heel Nederland is aan het klussen geslagen! Ook niet zo gek als we allemaal de hele dag thuis zitten. Een likje verf hier, een likje verf daar. Een nieuwe bank (want we zitten er zoveel op de laatste tijd) of pakken jullie het grootser aan en verbouwen jullie de badkamer. Het kan allemaal! En het is allemaal ook zeker gebeurd. De bouwmarkten hebben het nog nooit zo druk gehad en wij hebben nog nooit zoveel lol gehad in ons huis een makeover geven.

Quality time

We waren natuurlijk een tijd lang vooral op onszelf en onze huisgenoten aangewezen, want spontaan bij de buurvrouw op de koffie was geen optie. We zijn een stuk selectiever geworden als het aankomt op het indelen van onze vrije tijd. Hierdoor kiezen wij vooral lekker voor quality time met besties of familie. Ergens gezellig een koffietje doen kan gelukkig weer (al weten we niet voor hoe lang), maar toch blijven wij het liefst in onze eigen comfortabele bubbel.

Gezondheid op 1

Helaas is ons de laatste paar maanden ook gebleken, dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is, waardoor we veel meer bezig zijn met onze fysieke en mentale gezondheid. We halen meer vitamines in huis, willen graag weten wat er op ons bord ligt, en boeken nog een bootcamplesje extra. Let’s go. En hoewel we wel houden van een lekker wijntje, proberen we wél de balans de behouden tussen gezond en gezellig. Goed, we vinden het dus steeds belangrijker te weten wat we in ons lichaam stoppen. Helemaal nu we weten dat goed voor jezelf zorgen al een hele grote stap tegen de richting van het bloedirritante Covid-19 is.

Home bartending

Yep, als wij niet naar de cocktailbar kunnen, halen we die zelf wel in huis! Gelukkig weten we ons thuis prima te vermaken als gevolg van de vorige lockdown. Tijdens een (online) borrelavond of spelletjesavond shaken we graag zelf en cocktailtje. Dus slaan we onze slag bij de slijterij en creëren we onze eigen signatuurcocktail. SpiritsNL bedacht oneUNIT: licht alcoholische cocktails met maar één unit alcohol die alles behalve saai zijn om zelf thuis te maken. Yep, de low-abv cocktail is net zo lekker als de standaard variant en jij gaat de volgende dag weer fris en fruitig door het leven. Win-win!

Hand op de knip

Die hele mooie schoenen toch nog maar even laten staan… helaas. We voelen de coronacrisis (bijna) allemaal aan onze portemonnee. Natuurlijk zijn wij nog steeds erg goed in geld uitgeven, maar we denken wel beter na voordat wij een aankoop doen. En dat is alleen maar goed als je het ons vraagt.

Onszelf vermaken

Waar we allemaal ook mega goed in zijn geworden, is het vermaken van onszelf. De spelletjesavond is weer helemaal terug van weggeweest en we hebben eindelijk een keer tijd om die stapels puzzels (af) te maken. Het heeft allemaal ook wel weer wat. Ook is homebartending bezig met een flinke opmars, aangezien onze favo bar toch een tijdje gesloten was, en we zelf aan de bak moesten. Dus slaan we onze slag bij de slijterij of supermarkt en creëren we onze eigen signature cocktail.

Viva Hollandia

And last, maar zeker niet least; we hebben ons mooie kikkerlandje weer helemaal herontdekt. Nu die reis naar Bali er even niet inzit, blijken de stranden van Zeeland ook prachtig te zijn, en worden alle huisjes op de Veluwe volgeboekt. Ook gaan we massaal op staycation en is het ineens toch helemaal geen gek idee om in een heerlijk hotel op geen 15 minuten van huis te bivakkeren. Heerlijk toch? Zo’n vakantie in eigen land.

Kortom: onverwacht zijn er tóch een paar fijne trends ontstaan uit de lastige situatie waar we sinds begin dit jaar in zitten.

Lees ook: 8 tips om je mentale gezondheid te beschermen nu de corona maatregelen weer toenemen