Op elke leeftijd verandert je libido. De ene keer heb je er ongelofelijk veel zin in, terwijl je twee jaar later misschien even helemaal behoefte hebt aan een vrijpartij. Maar hoeveel keer per week/maand/jaar duiken we nou eigenlijk het bed in? En hoe zit dat op de leeftijden van 20, 30 of 40 jaar? Wij zochten het even voor je uit..

Dylan-Jamie-Friends-Benefits

Elk stel is anders

Veel stellen vragen zich op een bepaald moment af hoe vaak zij met elkaar het bed induiken. Het is toch wel erg handig om te weten of je hierboven, gemiddeld of eronder zit. Je kunt nooit helemaal een goed gemiddelde bepalen, want voor elk koppel is het anders. Zo kan het ene stel het elke dag doen, terwijl het andere stel het maar één keer in de twee weken doet. Het hangt af van wat soort mensen er samen in een relatie zitten.

Het gemiddelde

Je zult er vast niet raar van opkijken, maar mensen tussen de 18 en 29 jaar oud hebben de meeste spannende avonturen met elkaar. Dit is natuurlijk niet heel gek, aangezien je dan nog topfit bent. Gemiddeld doen deze mensen (in deze leeftijdscategorie) en het ongeveer twee keer per week, wat betekent 104 keer per jaar. Wanneer je de 30 bent gepasseerd, neemt dat iets af. In deze categorie hebben mensen een gemiddelde van 84 keer per jaar, dus z’n 1,6 keer in de week. Wanneer je weer tien jaar ouders bent en dus ergens in de 40 zit, is het meestal één keer per week en dat zou uitkomen op 52 keer per jaar.

Verantwoordelijkheden

Tussen de 20 en de 30 ben je nog zorgeloos én gewoon nog net wat actiever. Hierdoor heb je vaker zin. Na je dertigste komen er wat meer verantwoordelijkheden bij (zoals kids) waardoor je misschien minder tijd of zin hebt. Over het algemeen zijn het toch nog de mannen die vaker zin hebben dan wij ladies. Dat is simpelweg omdat mannen meer testosteron in het lichaam hebben.

Trek je vooral niets van deze cijfers aan en doe lekker waar jij je goed bij voelt. Dat is het allerbelangrijkst!