Ben je nog student? Lig jij nog nachten lang met je neus in de boeken voor je tentamens? Doe het lekker met een glas wijn.

alcohol studeren FEM FEM

Believe it or not maar het drinken van een alcoholisch drankje tijdens het studeren heeft voordelen. Dus hoezo wachten tot al je tentamens achter de rug zijn totdat je eindelijk weer lekker vino kan drinken met je vrienden? Je moet het juist nuttigen tijdens het studeren, en wel hierom:

Het vermindert je zenuwen

Dit was al algemeen bekend maar het drinken van een alcoholische versnapering zorgt ervoor dat je rustiger wordt en dat is toch juist wat je wil wanneer je gestrest bent voor tentamens of projecten voor school?

Het maakt je creatiever

Ja, je kan hier ook thee voor gaan drinken (mensen die thee drinken schrijnen creatiever te zijn namelijk) of je schent je glas lekker vol met een volle Malbec (of ander drankje naar keuze). Jouw creatieve brein komt namelijk volledig tot zijn recht zodra er een beetje alcohol in je bloed stroomt.

En ja, het maakt je slimmer

Twee glazen wijn per dag is namelijk goed voor je hersenen. Het houdt je scherp en helpt met het verwijderen van gifstoffen in je hersenen.

Kortom, skip the coffee, studeren doe je tegenwoordig met alcohol (drink wel met mate, hè).

Hier nog meer redenen waarom je elke dag wijn zou mogen drinken.