Het is officieel winter. Alhoewel we dit gevoel al langer hadden (lees; sneeuw, temperatuur onder nul) begint het nu pas echt. Het liefst blijven we binnen, zetten we de verwarming op 23 graden en kruipen we onder een dekentje. Maar, in tegenstelling tot wat we vaak denken, is er ook in de winter ontzettend veel te doen. En de plek waar je je helemaal gaat vermaken en een winterdip gaat voorkomen is: Amsterdam. En wij vertellen je waarom.

amsterdam-winter-femfem

#1 Winter Wonderland

De temperatuur verandert en zoals je misschien al hebt gemerkt sneeuwt het vaker dan voorheen. Maar dit is één reden om naar Amsterdam te gaan. Het ziet er namelijk uit als een Winter Wonderland sprookje. De grachtenpanden zijn besneeuwd, de straten zijn wit en overal hangen lampjes. Het lijkt net een kerstkaart. Dit is het perfecte moment voor een romantische wandeling, of een sneeuwballengevecht in een van de parken.

#2 Het magische Amsterdam Light Festival

In de winter wordt onze hoofdstad omgetoverd tot een magische lichtstad. Niet alleen de straten, maar vooral de grachten zijn prachtig mooi verlicht. En de beste manier om dit lichtjesspektakel te bewonderen is natuurlijk via een boot tour van het Amsterdam Light Festival door de grachten.

#3 Je kunt altijd schaatsen

Wanneer de winter het toelaat om op de kanalen van Amsterdam te schaatsen, zijn we helemaal gelukkig. Helaas is dit niet altijd mogelijk, maar er zijn tal van andere mogelijkheden om je schaatskills weer even up to date te krijgen. Zo wordt ieder jaar het Museumplein omgetoverd tot de magische schaatsbaan ICE Amsterdam, met als decor het Rijksmuseum. Deze schaatsbaan is er van 18 november 2017 tot en met 4 februari 2018. Ook kun je losgaan op de Jaap Eden schaatsbaan, die van 14 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018 geopend is.

#4 Er zijn ontzettend veel kerstmarkten

Ieder weekend is er ergens wel een kerstmarkt te vinden. Van traditioneel tot hip, allemaal zijn ze net even anders, maar net zo leuk. Wij zetten de leukste voor je op een rij:

Amsterdamse Kerstmarkt
Onder het verlichte dak van de Kromhouthal vindt de Amsterdamse Kerstmarkt plaats. Nippend aan je Glühwein struin je de gezellig kerstkraampjes langs.
Datum & tijd: vrijdag 22 december van 15.00 – 01.00 uur en zaterdag 23 december van 12.00 – 01.00 uur
Tickets: bestel je tickets hier.

Ice Village Amsterdam
De schaatsbeleving bij het Museumplein wordt uitgebreid met Ice Village met meer dan 56 knusse winterchalets die variëren van lifestyle, tot accessoires tot eten en drinken.
Datum & tijd: 20 – 23 en 26 – 30 december van 11.00 tot 20.00 uur en 24 en 25 december van 11.00 tot 17.00 uur
Entree is gratis.

Amsterdamse Winterparade
Een schaatsbaan, een Christmas Cinema, een Beer Village, sauna’s, jacuzzi’s en een foodmarket, je vindt het allemaal tijdens de Amsterdamse Winterparade. 12 dagen lang kun jij hier het ultieme kerstgevoel ervaren.
Datum & tijd: donderdag 21 december t/m maandag 1 januari (bekijk de site voor de openingstijden)
Tickets: bestel je tickets hier.

#5 Uitkijken op de lichtjesstad

Lopend door de stad langs alle lichtjes is natuurlijk magisch, maar wanneer je neerkijkt op deze sprookjesstad is minstens zo mooi. En dat kan bij verschillende rooftopbars van Amsterdam. Zo kun je onder andere neerstrijken bij W Hotel, Skylounge, A’dam toren of Floor17. Bij Floor17 kun je op 85 meter hoogte de fijne kneepjes van het curling leren. Van 8 december t/m 11 februari kun je iedere dag Curling spelen. En dat terwijl de lichtjesstad onder je schijnt. Op de website kun je je kaartjes bestellen.

 #6 De gezelligste terrasjes

Wat is er nu gezelliger en knusser dan onder een dekentje, met wat streetfood op de tafel en een speciaalbiertje in je hand op een terras zitten. Precies. En Amsterdam barst van de gezellige terrasjes. Wij sommen onze favorieten op.

Meneer Nieges
Geschikt voor alle seizoenen van het jaar. Geniet in de winter van een heerlijk biertje op het verwarmde terras.
Adres: Westerdoksdijk 40

Waterkant
Met je voetjes over de waterkant is misschien wat koud in de winter, maar de verwarmde tent zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt genieten.
Adres: Marnixstraat 246

Bar Roseval
De sfeer van een eetcafé en het eten van een restaurant. Dit heerlijk verwarmde terras in Bos en Lommer heeft het.
Adres: Admiraal de Ruijterweg 404

Bar Botanique
Deze tropische naam blijft ook in de winter in tropische sferen. De huiskamer van Oost beschikt namelijk ook over heerlijke heaters.
Adres: Eerste van Swindenstraat 581

Genoeg redenen om deze winter in Amsterdam door te brengen lijkt ons. Nog niet overtuigd? Na het zien van dit volledig roze restaurant vast wel.