Moeder worden is prachtig. Maar tot het zover is en jij je kleine daadwerkelijk in je handen hebt is er natuurlijk een hoop wat gedaan moet worden. Zo is het natuurlijk belangrijk om alles in huis te halen wat nodig is voor een baby, je moet je ook mentaal voorbereiden én een naam bedenken voor jullie baby. Omdat dat laatste soms moeilijker kan zijn dan je zou denken hebben we de trends van 2019 voor jullie op een rij gezet.

babynamen 2019 FEM FEM

Babynamen trends

We schreven eerder al over de meest opvallende babynamen van 2019 waar we lazen dat namen van (overleden) popsterren en botanische planten populair zijn. Maar wat we ook veel voorbij zien komen zijn namen van één of twee lettergrepen. Alhoewel de top 10 namen redelijk constant is geweest de afgelopen paar jaar zien we ook dat klassieke namen net anders worden geschreven. Zo zie je bijvoorbeeld veel Zara in plaats van Sara, en Mylan in plaats van Milan.

Meisjesnamen

 1. Julia
 2. Saar
 3. Mila
 4. Emma
 5. Tess
 6. Nora
 7. Lauren
 8. Puck
 9. Evi
 10. Luna

Jongensnamen

 1. Levi
 2. Lucas
 3. Sam
 4. Finn
 5. Mees
 6. Sem
 7. Liam
 8. Julian
 9. Noah
 10. Teun

Mocht je net bevallen zijn en last hebben van de babyblues, weet dat het helemaal oké is als je niet op een roze wolk zit na de geboorte van je kind.