Oké, het lijkt nog ver weg, maar als tijd ons een ding heeft geleerd is het wel dat het met twee keer knipperen een nieuwe week is. Dus, we gaan je gewoon alvast introduceren met hoe jij je balkon herst- en winterklaar kunt maken. Leuk toch? Met de juiste accessoires en kleuren maak jij van je balkon een fijne plek om ook tijdens de koudere maanden te genieten. Ready, set, go!

balkon
@unsplash

Een goede temperatuur

Allereerst is de temperatuur belangrijk, want met een aantal graden onder of net boven nul ga je niet graag naar buiten. Dit is wel mogelijk met wat balkonverwarming. Door middel van een vuurkorf houd je jezelf warm tijdens de maanden waarin het wat kouder wordt en daarbij kan het er ook nog erg leuk uit zien. Daarnaast kun je ook kiezen voor een tuinhaard, die net een maatje groter is en daardoor ook meer warmte geeft. Geen ruimte voor balkonverwarming? Voor alles is een oplossing. Misschien kun je nog ergens een kleine heater of balkonverwarming vinden en anders gebruik je gewoon lekker veel dekens.

Verlichting

We love lights! In de herfst en de winter wordt het natuurlijk sneller donker buiten, het is dan zeker nodig om te zorgen voor de juiste verlichting op je balkon. Denk hierbij aan kerstversiering, sfeerverlichting, ijspegelverlichting of kies voor ouderwetse kaarsen (moet het wel windstil zijn natuurlijk). Het ophangen en plaatsen van verlichting maakt je balkon al gelijk een stuk knusser! En zeg nou zelf, een romantische film kijken vanaf je cosy balcony is toch de ideale winterdate?

Geef je balkon wat kleur

Om de zomer er toch nog een beetje in te houden kun je een beetje kleur toevoegen aan je balkon. Dit zorgt ervoor dat het er gezelliger uitziet en zo kies je er sneller voor om hier te zitten. Kleur toevoegen kan op verschillende manieren, zo kan er gekozen worden naar speciale planten voor op het balkon, gekleurde en vrolijke kussens of andere decoratie. Ook leuk om de plaatselijke kringloopwinkel een bezoekje te brengen, hier kun jij vast en zeker iets leuks vinden voor op je balkon. Je kunt eigenlijk all the way out gaan.

Maak het persoonlijk

Ten slotte kun je het balkon opleuken met wat persoonlijke items. Zet wat foto’s neer, hang posters en schilderijen op of plaats spullen die voor jou een speciale waarde hebben. Zo maak je hier je eigen lievelingsplekje van. Dit alles zorgt ervoor dat jij op de mooie en minder mooie herfst- en winterdagen kunt genieten op een klein, maar érg gezellig balkon.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dorota (@dori.home)


Heb jij naast een klein balkonnetje ook niet zo’n groot huis? Neem dan hier een kijkje en zie hoe je de ruimte het beste kunt benutten.