Het zou je verbazen hoe vaak we niet zeggen wat we denken, zelfs tegen onze partners. Meestal zijn we zo verzeild geraakt in onze routines dat we het niet eens merken. Het kan zijn dat jij je schaamt voor je seksuele fantasieën of je bang bent dat jij je partner pijn doet. Vooral dat laatste is nergens voor nodig! Jullie willen allebei seks en het zou fijn moeten zijn voor jullie allebei. Dit zijn de redenen om je partner te vertellen wat je wilt voelen tijdens seks.

stellen seks FEM FEM

Je partner vertellen hoe jij je wilt voelen is anders dan zeggen wat je anders wilt. Waarom? Je bent specifieker en je partner snapt vaak zelfs beter wat je wilt. Dit zijn de redenen waarom jij je partner moet vertellen wat je wilt voelen tijdens seks.

Je opent het gesprek

Praten over seks is goed voor jou en je partner. Jullie seksuele communicatie is belangrijk om de ervaring zo fijn mogelijk voor jullie beide te maken. Het is misschien awkward in het begin maar vaker gesprekken hebben over hoe het gaat in bed is goed voor jullie relatie. Ook voor jezelf overigens, je zult je eigen lichaam beter begrijpen en dit geldt natuurlijk ook voor je partner.

Je leert nog eens wat

Natuurlijk heb ik vroeger lessen gehad in seksuele voorlichtingen, maar eigenlijk heb ik alles pas echt geleerd over seks via het internet, ongemakkelijke gesprekken met mijn moeder en gesprekken met mijn partners.  Veel van ons hebben geleerd om ons te schamen voor seks, maar wanneer je vrijgezel bent merk je dat waarschijnlijk niet zo erg. In een relatie zit dat wel even anders, seks word ineens heel belangrijk. Weet jij net zoals mij niet zo goed hoe je moet verwoorden wat je nou eigenlijk wilt? Probeer het dan te uiten in gevoelens zoals “ik wil mij meer gewild voelen dan ooit”.

Deze methode spoort je ook aan om meer te leren te komen over je eigen lichaam, want hoe kan je zeggen hoe jij je voelt als je niet weet hoe het voelt? Probeer meer te leren over je het vrouwelijke lichaam én over jezelf.

Het is een fijne manier van gevoelens uiten

Zoals ik al eerder beschreef hebben de meeste van ons een gevoel van schaamte rondom het onderwerp seks. Ook schaamte voor je seksuele fantasieën kan een rol spelen. Zelfs al vragen we niet veel kan het nog steeds eng zijn, je wilt je partners gevoelens niet schaden, dat snap ik. Onze ego’s hebben namelijk de overhand tijdens seks.

Wil je dit goed doen? Dan is je mond houden omdat jij je partner blij wilt houden niet de juiste manier! Uit eindelijk word je hier ongelukkig van en dat merkt je partner ook. Jij verdient het net zoals elk mens om je fijn te voelen tijdens seks!

Wist je dat jij je twee dagen na een orgasme het beste voelt? Hier lees je hoe dat komt!