Lig je avond na avond te piekeren over de ‘what if’ -scenario’s? Lees je eindeloos jullie gesprekken terug, in de hoop een verklaring te kunnen vinden voor jullie break up? Stop daar mee! Wat jij nodigt hebt is een goed gesprek met je ex, op deze manier kun je het voor jezelf afsluiten. Al die vragen en onzekerheden maken het ontzettend moeilijk om verder te gaan. Of je ex je nou zomaar aan de kant heeft geschoven of er was overspel binnen jullie relatie: je hebt recht op een afsluitend gesprek. Dit kan namelijk de oplossing zijn om een hoofdstuk in je leven af te sluiten. Lees hieronder, what to do als je closure zoekt.

thank u next
@musicarianagrande

Face to face

Als je moeten dealen met afwijzing, dan ga je vaak op zoek naar het hoe en waarom om er zo achter te komen waarom je zo keihard aan de kant bent gezet. Dit is al helemaal het geval als de ander niet genoeg ballen had om je face to face te spreken. Maar jij kunt wel een poging doen tot een echte gesprek. Bedenk van te voren een aantal vragen die je graag beantwoordt zou willen hebben. Mocht de ander dit niet willen, dan wordt het echt even rouwen vriendin.

Wees netjes

Stel je formeel op, het heeft totaal geen zin om het vuur weer te openen. Je wil namelijk een gecontroleerd en volwassen gesprek voeren, waar je echt wat kan uit halen. Plan een telefoongesprek of spreek af op een terrasje. Erken ook je eigen fouten en maak excuses als dat écht nodig is. Vraag ook aan de ander of hij/zij nog iets kwijt wil, op deze manier blijft het gesprek in balans. Misschien heeft je ex liefje ook wel behoeft aan closure en kunnen jullie zo beide verder gaan met jullie leven.

Say thanks

Het kan naar een goed gesprek, een idee zijn om je ex te bedanken, mist je goed behandeld bent natuurlijk. Ondanks dat jullie uit elkaar zijn, ben je de ander misschien wel dankbaar voor de leuke tijd die jullie samen hebben gehad. Als er geen beren op de weg zijn, kun je je dankbaarheid uitspreken en the talk voortzetten.

Wees oprecht

Als je alleen zijn/haar trui wil terug geven, kun je beter je ex het beste wensen en het daarbij laten. Mocht je een punt willen maken aangezien je gekwetst bent, dan is het verstandig om een serieuzer gesprek aan te knopen. Wees daarom ook eerlijk en oprecht als je closure zoekt. Vertel je ex dan dat je niet een excuus zoekt om het nog een keertje te proberen of opnieuw een ruzie wil afmaken. Just be honest darling. 

Stel kritische vragen

Beloof jezelf dat je niet weggaat zonder antwoord op je vragen te krijgen. Dit is je kans, dus pak die meid! Vraag niet alleen waarom jullie relatie niet werkte, maar heb het ook over de leuke momenten die jullie samen hebben beleefd. Je kunt de ander ook om een stukje feedback vragen, je stapt hiermee misschien wel uit je comfort zone, maar daar leer je van.

Thank u next

Als je contact opneemt met je ex liefje en hij of zij reageert niet zoals je had gehoopt, dan zegt dit meer over de ander dan over jou. Je kunt namelijk niet voorspellen hoe hij/zij zicht voelt na jullie break up, dus prepare for the worst. Koffie pakken hoeft dan ook niet te betekenen dat je antwoord gaat krijgen op je vragen. Als je ex altijd al een moeilijke prater is geweest, dan is de kans groot dat dat nog steeds zo is. In dit geval: thank u next!

Lees ook: Dit is waarom je verliefd kan worden op mannen die al bezet zijn