Balen! Dat ene leuke topje dat je vriendin zo goed staat, maakt jou heel flets. Het blijft lastig om te bepalen welke kleuren nou goed bij je staan. Gelukkig is er een simpele manier om er achter te komen – het heeft alles te maken met de ondertoon van je huid! We geven je een easy stappenplan zodat jij nooit meer een verkeerde aankoop op het gebied van kleur maakt!

kleding fem fem
@pinterest

1. Check de kleur van je bloedvaten

Wisten wij ook niet: de kleur van je bloedvaten verschilt per persoon en het zegt alles over je ondertoon! Check ze aan de binnenkant van je pols. Als ze groen zijn heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Zijn ze paarsig of blauw dan heb je meer kans op een koelere ondertoon. Als je bloedvaten niet goed te zien zijn of huidkleurig lijken heb je een neutrale ondertoon.

2. Pak je sieraden erbij

Waarschijnlijk heb je al een favoriete metaalsoort in je sieradenkastje hangen. Als je je meer aangetrokken voelt tot gouden sieraden, is dat waarschijnlijk omdat deze je ook beter staan. Goud staat dus gelijk aan een warme ondertoon, terwijl zilver, platina en roségoud mooier staan op een koele huid. Als je niet kunt kiezen tussen zilver en goud heb je waarschijnlijk een neutrale huidskleur.

3. Hoe reageer je op de zon?

Als je heel snel verbrandt en maar moet blijven smeren gedurende de dag, heb je een koele huidtint. Als je daarentegen heel snel een kleurtje krijgt en nooit verbrandt, heb je waarschijnlijk een warme ondertoon.

4. Hou een stuk wit papier bij je gezicht

Kijk hoe je huid er uit ziet in vergelijking met een wit papier. Lijkt het een gele glans te hebben? Dan heb je een warme ondertoon. Als je huid roze, rooskleurig of blauwachtig rood lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Lijkt je huid niet per se geel of roze, dan heb je een neutrale ondertoon.

tassen shoppen kleur FEM FEM

Welke kleur?

Nu je de ondertoon van je huid hebt vastgesteld, kun je bepalen welke kleuren het beste bij je huid staan. Als je een koele ondertoon hebt, zullen koele kleuren je ook beter staan. Spreekt voor zichzelf, toch? We zetten de beste kleuren voor jouw ondertoon op een rijtje. Als je deze kleuren nog niet in je kast hebt hangen, is dit het perfecte excuus om weer eens goed te gaan shoppen!

  • Warme ondertoon: aardetonen, groen, geel, perzik, warm rood
  • Koele ondertoon: roze, paars, lavendel, blauw, koud rood
  • Neutrale ondertoon: beige, taupe, grijs, lichtbruin + alle bovengenoemde kleuren  (lucky: jij komt overal mee weg!)

Lees ook: Trendwatchers opgelet: dit zijn dé lente- en zomerkleuren van 2021!