We hebben allemaal weleens gehoord van de term girl crush! Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Gevoelens hebben voor een vrouw is normaal, maar ben je nou écht verliefd of vind je haar gewoon onwijs aantrekkelijk? Hieronder vind jij het antwoord op die vraag!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Vrouwen zijn prachtig

Heb je ooit weleens naar een vrouw gekeken en dacht je: damn zij is sexy of ik wou dat ik haar confidence had? Waarschijnlijk heb je er na die tijd niet meer zoveel over nagedacht. Maar wat nou als je deze gedachtes continu bij dezelfde vrouw hebt, ben je verliefd of is zij je girlcrush? Het kan twee dingen betekenen, misschien voel je je wel seksueel aangetrokken tot haar of je vind haar simpelweg aantrekkelijk. Het kan best lastig zijn als je met deze gedachtes zit, maar je hoeft niet perse te twijfelen aan je seksuele geaardheid.

Wat is een girl crush?

Het is beste moeilijk om de term: vrouwelijke crush te definiëren, maar simpelweg gezegd bewonderd een vrouw de andere vrouw. Er hoeven niet altijd romantische of seksuele gevoelens mee te spelen, je vind haar gewoon leuk, she is your kinda person en je wilt misschien wel wat meer tijd met haar doorbrengen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kate Upton (@kateupton)

Het verschil tussen een crush en daadwerkelijke gevoelens

Je hoeft je niet perse seksueel aangetrokken te voelen tot een vrouwelijke crush, je kan iemand ook ontzettend bewonderen. Je kijkt bijvoorbeeld naar haar en denkt ‘Oh wat ziet ze er leuk uit.’ Misschien is ze wel ontzettend stijlvol, super zelfverzekerd en fijn om naar te luisteren. Zij heeft iets wat jij ook onwijs graag zou willen hebben of wil leren. Betekent dit nou dat je lesbisch bent? Het zou natuurlijk altijd kunnen, maar grote kans van niet. Je mist als het ware de échte diepere gevoelens.

Een echte crush is echter overweldiger. We zijn vroeger allemaal weleens verliefd geweest, we konden onze gedachtes niet van deze persoon afhouden. Vaak droom je dat je met diegene in dezelfde ruimte bent, misschien wel seks hebt en als je diegene dan tegenkomt in het echt dan kun je hem/haar niet eens aankijken. Vet vervelend!

De beste manier om er achter te komen of je echt verliefd op haar bent, is om jezelf af te vragen hoe vaak je aan haar denkt. Als je antwoord vaak is dan ben je misschien wel echt verliefd op een vrouw, en dat is natuurlijk helemaal oké! Stop die gevoelens vooral niet weg, die zijn er nou eenmaal!

Ook merk je fysieke veranderingen als je verliefd bent. Je hart gaat sneller kloppen, je maakt vaker oogcontact en je wordt misschien een beetje rood als je hem/haar ziet. Akward but cute!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Waar leid een girl crush naar toe?

Een vrouwelijke crush hoeft niet perse te leiden naar iets. Verliefd zijn op een vrouw, op een niet seksuele manier, laat in feite zien dat je een eigenschap mist die je graag zou willen hebben. Het beste advies is om je gewoon te focussen op jezelf en niet altijd te kijken naar wat een ander heeft of doet. Iemand kan natuurlijk je inspiratie bron zijn maar push je zelf niet te hard. Be you Honey!

Het hebben van een girl crush betekent in 99% van de gevallen dat je niet lesbisch bent. Zie het als een les over je seksuele geaardheid, begin jezelf te ontdekken. En als je echt gevoelens hebt voor een vrouw pluis dat dan grondig uit, want het kan nooit kwaad! Onthoud wel dat de vrouw waar jij een crush op hebt, niet perse lesbische gevoelens heeft. Zie het dan niet als een teleurstelling als ze je enigszins afwijst.

Hoe ga je om met een girl crush en blijf je positief

Vertel haar dat ze een leuke meid is! Een compliment kan geen kwaad, misschien heeft ze wel een slechte dag en ben jij de uitgerekende persoon om haar op te fleuren. Natuurlijk moet je niet gelijk tegen haar zeggen dat ze je grootste crush is, dan wordt het waarschijnlijk wat ongemakkelijk. Maar een compliment is altijd een goed idee!

De beste manier om deze crush in wat positiefs te veranderen, is om gewoon eventjes stil te staan bij je gevoelens voor haar. Bewonder je haar om haar excentrieke eigenschappen of zijn het haar looks die je hart sneller doen laten kloppen? Op deze manier kom je erachter wat je precies leuk aan haar vindt.

Vraag je vervolgens af waarom je graag haar eigenschappen of looks zou willen hebben? Waarom is zij zelfverzekerder als jij en wat kan jij eraan doen om je ook wat beter over jezelf te voelen. Probeer haar niet te kopiëren, want ieder mens is anders dus leer jezelf te accepteren.

Gebruik je girl crush als een les en stel jezelf de vraag: Wat mist er in nou precies in mijn leven? En wat kan ik daar aan doen? En eerlijk is eerlijk: vrouwen zijn ook gewoon prachtige wezens. Take care girls!

Lees ook: Wat betekenen deze dromen over je crush?