istock 941108360

Lesje biologie: dit gebeurt er allemaal met jouw lichaam tijdens seks

Body & Mind18 feb 2020, 20:01 doorRedactie
Ze zeggen wel eens dat het menselijke lichaam een kunstwerk is, en wij willen dat graag bevestigen. Niet alleen je partner doet er namelijk alles aan om jouw seksuele ervaring zo goed mogelijk te maken, je lichaam ook. Zodra je opgewonden bent of seks hebt begint het harde werk ook voor je lichaam en je brein. Hoe dat precies gaat? Dat lees je hier.
istock 941108360 1200x800
Wist je dat een van de grootste cellen in het menselijk lichaam de eicel is? Het kleinste cel is de spermacel. Zo zijn er nog veel meer dingen die je te weten kan komen over het menselijk lichaam, specifiek hebben we het nu over seks.

Dit gebeurt er als jij je opgewonden voelt

1. Het hangt een beetje af van je huidskleur maar het kan zijn dat je huid roder wordt als je opgewonden bent. Je borst en nek krijgen aanzienlijk een kleurtje, hier is niks mis mee.
2. Je clitoris is het enige orgaan dat maar één doel heeft: genot. Wanneer je opgewonden bent wordt je clitoris 'net als' de penis stijf. Je clitoris vult zich dan met bloed.
3. Je hartslag en je bloeddruk gaan een heel stuk omhoog.
4. Dankzij overmatige bloedtoevoer worden je tepels ook een stuk stijver en gevoeliger. Het is zelfs zo dat je borsten voor 25% opzwellen als jij opgewonden bent.

Dit gebeurt er tijdens seks

1. Je vagina wand word donkerpaars, ja echt.
2. Je clitoris is nog gevoeliger dan normaal, daarom schuilt 'ie onder je clitorishoed zodat je clitoris niet teveel gestimuleerd word.
3. Er komt een stuk meer dopamine vrij. Ook komt er meer adrenaline vrij waardoor jij je alleen maar beter gaat voelen.
4. Hoe beter jij je gaat voelen tijdens de bedpartij met je partner, hoe minder stress je hebt. Het deel van je hersens dat gaat over stress en angsten wordt als het ware uit gezet.

Dit gebeurt er als je klaarkomt (of niet)

1. Je hartslag, ademhaling en bloeddruk bereiken een piek.
2. Je krijgt stuiptrekken. Je vagina, anus, spieren van je bekken en soms zelfs je baarmoeder trekken samen. Al deze delen trekken ongeveer vijf tot 12 keer samen, er zitten maar 0.8 seconden tussen de stuiptrekkingen.
3. Heb jij een orgasme ? Dat duurt ongeveer 25 seconden.
4. Zoals we net al zeiden voel jij je tijdens je vrijpartij een stuk fijner door dopamine en adrenaline. Kom je klaar? Dan bereiken al deze stofjes hun piek. Ook is er een grote toename van oxytocine, het knuffelhormoon. Oxytocine zorgt er ook voor dat je baarmoeder samentrekt, dit om jou nog meer plezier te laten beleven. Ook kan dit je helpen, sperma kan zo door je baarmoederhals heen worden getrokken.
Zo, dat waren ze. Nu kan je het bed instappen en stap voor stap weten wat er gebeurt met je lichaam. De wondere wereld van seks, am I right? Vertel je partner is wat vaker hoe jij je wilt voelen tijdens seks. Dat is beter voor jullie seksleven, je relatie én voor jezelf, I promise!