volle maan in ram

Volle maan in Ram: de reden waarom jij je anders voelt dan normaal

Body & Mind03 okt 2020, 14:28 doorRedactie
Op 1 oktober was het weer volle maan en dit keer staat de maan in teken Ram. Vraag jij jezelf vandaag af waarom je niet kan slapen en waarom jij je rusteloos voelt? Dan zal het waarschijnlijk hier aan liggen. Maar volle maan in Ram brengt meer met zich mee dan dat. Wat precies, dat vertellen wij je graag. Hierdoor ben je voorbereid op komende emoties én zul je snappen waarom jij je anders gedraagt dan normaal. Lees je mee?

Maan in Ram

Door de Maan die in het teken Ram staat kun jij een versnelde reactie krijgen, waardoor jij snel boos kan zijn, of te snel chagrijnig of heel erg gedreven bent door een bepaalde behoefte. Je kunt ineens ook niet zo goed meer samenwerken, omdat je het idee hebt dat diegene je tegenhoudt. In je eentje werk je veel sneller en weet je maar door te gaan. Als je het gevoel hebt dat je uitgekeken bent op iets, dan heb je het idee dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging, die je met dezelfde snelheid weer oppakt. Je wilt graag onafhankelijk en de allerbeste zijn, waardoor je een rusteloos gevoel hebt. Je kunt hierdoor niet stilzitten en wil steeds iets doen om maar bezig te zijn. Als iemand je in de weg staat, ga je volop de confrontatie aan.

De invloed van Weegschaal

Aan de andere kant is er ook nog het sterrenbeeld Weegschaal waar je veel last van kunt hebben. De zon staat namelijk al sinds 23 september in dit teken en dit is tijdens volle maan ook voelbaar. Deze twee sterrenbeelden zullen tegen elkaar opbotsen: waar de Ram maar door blijft gaan en te snel te veel wil, verlangt de Weegschaal naar rust en harmonie. De Weegschaal overdenkt alles, waardoor er veel besluiteloosheid komt. De Weegschaal zal daarom wél liever samenwerken om geen beslissingen te hoeven maken.

Dit is het effect

Normaal zou jij bij volle maan knopen door willen hakken en willen stoppen met alles wat niet langer goed is voor jou. Met de invloed van Ram en Weegschaal kan dit heel lastig zijn en zal je meer moeite hebben met beslissingen maken. Moet je nou kiezen voor jezelf of voor anderen, is daarom een veelvoorkomende gedachte. Verder zul je ineens het gevoel hebben dat alles wat je hebt (je relatie, je huis of je werk) niet meer is wat je wil. Je wil graag een nieuwe start maken en wil juist wel verandering in je leven. Dit veroorzaakt onrust.

Omzetten in iets positiefs

  • Leren hoe je onafhankelijk kan blijven als je samenwerkt met een ander
  • Leren hoe je lef toont en hoe je de leiding neemt
  • Je angsten onder ogen te zien
  • Onderhandelen, zodat je jezelf en de ander niet teleurstelt
  • Het stoppen met relaties die niet langer goed voor je zijn
Wil jij nu inderdaad stoppen met een slechte relatie? Dit is hoe je iemand zou dumpen volgens je sterrenbeeld .