In kappersland draait het deze zomer maar om één kapsel, en dat is de boy bob cut. Een uniek bobkapsel dat op een zodanig korte lengte is geknipt dat het een jeugdige, bijna jongensachtige uitstraling geeft. We moeten eerlijk zijn: je moet hier genoeg lef voor hebben.

Haartrend zomer 2024: de boy bob coupe

Wie ooit heeft gezegd dat lange haren, een vrouw vrouwelijker maken, heeft het nooit zo mis gehad. Want hoewel de boy bob coupe een jongensachtige uitstraling geeft, en de naam dit ook al aangeeft, is het tegelijkertijd een coupe waar vrouwelijkheid naar buiten springt. Het is kort, maar chic en heel erg elegant. Het is een krachtige, stoere en gedurfde beslissing die je neemt als je voor de boy bob coupe gaat. Maarre, als het je écht goed staat, dan zal je er geen moment spijt van hebben.

Bovendien is dit kapsel eenvoudig te onderhouden. Dankzij de korte lengte betekent dit dat je mindert tijd hoeft te besteden aan styling en föhnen. Praktisch voor degenen die geen zin hebben om in de ochtend uren voor de spiegel te staan, maar er toch stijlvol uit willen zien. Met de juiste haarproducten en een beetje creativiteit kan dit kapsel moeiteloos getransformeerd worden voor elke gelegenheid.

 

Verschillende soorten boy bob

Want wat zo bijzonder is aan deze coupe, is dat ze zo veelzijdig is. Hoewel het kapsel in eerste instantie eenvoudig lijkt, zijn er namelijk talloze variaties en stylingopties die je in een boy bob kunt toepassen. Kijk mee:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Léna Mango 🥭 (@lenamng_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayo Edebiri (@ayoedebiri)

Wat vraag je de kapper?

Jij bent verkocht… althans, daar gaan we vanuit. Maar hoe vraag je de kapper om nu deze haarstijl bij jou te creëren? Tip van de sluier: kies drie soortgelijke inspiratiefoto’s die je aan de kapper kan laten zien. Leg aan de hand van de foto’s uit wat je wil en praat hier samen over. Maar vergis je niet, want de kapper kan zomaar met slecht nieuws komen – of met een alternatief. Volgens jou kapper kan je namelijk niet de juiste gezichtsvorm hebben voor de boy bob cut. Dat kan en dat is niet erg. Maar wees er dus zeker van dat je op een kappersstoel zit die je vertrouwt. Het is nogal een ingreep – en je wil tenslotte zeker weten dat je kapper verstand heeft van wat-ie gaat doen.