Ringen, oorbellen, kettingen en armbanden kennen we nu wel. Hoewel deze altijd tijdloos blijven en nog zéker in ons sieradenkistje te vinden zijn, kunnen we deze zomer iets nieuws toevoegen. De belly chain, ofwel taille of buik ketting is namelijk de meest trendy accessoire van dit jaar! Deze celebrities gingen je al voor en dit is hoe je hem draagt!

@pinterest
@pinterest

Buik ketting

Ongeveer twee jaar geleden zagen we opeens lichaamskettingen. Je weet wel, die kettingen die je gekruist over je lichaam droeg, over je bikini. Deze trend is nu weer terug en heeft een hele nieuwe variant met zich meegenomen: namelijk, de belly chain. Deze ketting draag je rond je taille en is een prachtige toevoeging aan je strandoutfit!

Celebrities

Je raadt het al: een trend zou een trend niet zijn als de celebrities niet meedoen. Zo zijn Beyoncé, Halle Bailey, Gabrielle Union, Bella Hadid, Kylie Jenner en Hailey Baldwin-Bieber je al voorgegaan.

Jaren nul

Zoals met bijna elke trend, is het een herhaling van vroeger. Zo waren de buik kettingen in 2000 het helemaal! Weet je nog, het tijdperk van de low rise jeans? Gelukkig is de ketting met haar tijd meegegaan en zien we hem nu vooral high waisted gedragen worden! Ook zijn er verschillende uitvoeringen van. Zo zijn degenen met gekleurde kraaltjes, kleine schelpjes en parels nu super populair!

How to style

Je kunt de buik ketting op verschillende manieren dragen. De meest voorkomende en meest zomerse look is om de ketting te dragen over je bikini. Zo voeg je net wat extra’s toe aan deze toch wat simpele outfit en leidt je de aandacht naar je buik. Je hebt niet voor niets zo hard gewerkt voor die afgetrainde buik: dat mag heus wel gezien worden! Ook kun je het onder een crop top dragen, boven een wijde jeans of net boven je omgeslagen rok. Door meerdere buik kettingen te combineren en ze te stijlen met je normale halskettingen, til je je outfit echt naar het volgende level!

buik ketting fem fem
@pinterest

Lees ook: Deze rechthoekige zonnebril moét je hebben voor de zomer van 2021