Hebben we de uitvinder van de high-waisted broeken eigenlijk al een Nobelprijs overhandigd? Zo nee, is dat misschien nú het moment om te doen, aangezien deze geliefde uitvinding op wankelen staat. Onze nachtmerrie is namelijk uitgekomen: de low-rise jeans komen weer terug.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Supermodel

Hoewel je als supermodel nog wel met een lage jeans kan weg kan komen, hebben we niet allemaal zo’n super afgetrainde buik. Waar de high-waisted jeans onze muffin tops gemakkelijk verdoezelen en ons automatisch een zandloperfiguur geven, doen de low-rise jeans het tegenovergestelde. Vaak gepaard met een crop-top staan ze eigenlijk alleen flatteus als je een maatje 32 bent en brede heupen van jezelf hebt.

2000’s

We hebben de low-waisted jeans in de eerste plaats te danken aan onze popsterren in de jaren 2000. Denk aan Beyoncé, Keira Knightley, Paris Hilton en misschien wel de grootste fan van de jeans: Britney Spears. Deze zogenaamde hip huggers zijn al sinds 2017 voorspeld een comeback te maken en die tijd lijkt nu aangebroken… Niet alleen modellen, maar ook Generatie Z lijkt de uitgestorven trend weer op te pakken.

@coolkidzclosetneutral fits &lt3 @lilyxbilly ##outfit ##fyp ##clothing ##fitcheck♬ original sound – group account 🙂

Laag enthousiasme

Laten we nog even op een rij zetten wat er ook al weer zo vreselijk aan de low-rise broeken was. Zo kwam je ondergoed áltijd boven je jeans uit, zat je er altijd aan te trekken omdat je nou eenmaal niet je bilnaad aan de wereld wilde laten zien en stond er behalve een korte top eigenlijk niks leuk bij. Verder kun je een shirt of blouse in je broek stoppen ook wel vergeten.

Lichtpuntje

Wie weet wennen we wel weer aan het idee van de lage broek. We hebben tenslotte ook de  broek met wijde pijpen en leggings opnieuw omarmt. Misschien is het zelfs wel weer een verademing om tijdens het eten een keer geen knoopje open hoeven te maken. Deze jeans die  mijlenver weg van je taille zitten, zullen namelijk nooit in je maag snijden.

Lees ook: Trendy but comfortable: deze broeken ga je in 2021 overal zien