Veel vrouwen willen van hun onderbuikje afkomen: en nee, we bedoelen hier niet letterlijk je buik. Het gaat hier over het laagje vet aan de onderkant van je buik waar je lover zo graag in knijpt – tot jouw grootste ergernis.

girl abs
@Pinterest

Maar hoe zorg je er nu voor dat dit laagje vet verdwijnt? Laten we vooropstellen dat ieder lichaam anders is en er dus (helaas!) geen one size fits all aanpak is. Wel geven we je een paar handvaten zodat jij zelf kan nagaan wat bij jou past.

Het vetpercentage

Is het gewoon een laagje lichaamsvet? Dan zal je simpelweg moeten afvallen (lees: minder kcal eten dan dat je lichaam nodig heeft). Nu kan het zo zijn dat dit een plek is waar jij gemakkelijk vet opslaat – in dit geval duurt het gewoon ietsje langer.

gezond eten
@Pinterest

Stress

Er zijn onderzoeken die wijzen op het feit dat wanneer je als vrouw zijnde veel stress ervaart, je sneller vet opslaat in dit deel van het lichaam: hormonen en stress kunnen dus zéker een rol spelen. Ga in dit geval na waardoor het komt dat je stress ervaart, en wat je eraan kunt doen om stress te verminderen. Zo kan meditatie een enorm goede tool zijn om rust in je hoofd te creëren.

Gezond of ongezond

Het kan ook zo zijn, dat je redelijk afgetraind bent maar alsnog een laagje vet hebt op je onderbuik. Onthoud dan dit: we’re all human. Het is heel normaal (zéker als vrouw zijnde) om een laagje vet op je onderbuik te hebben. Dit beschermt namelijk je organen! Het kan zelfs enorm ongezond zijn om als vrouw een te laag vetpercentage te hebben (lees: wegvallen van de menstruatie, haaruitval en het in de war brengen van je hormonen).

Maar waar ligt dan de grens? Ben je een vrouw met een vetpercentage van 15% en heb je nog steeds een onderbuikje? You’re fine! Door nog verder af te vallen is er een kans dat je van dit laagje vet afkomt maar zo breng je je gezondheid en stofwisseling in gevaar.

meisje sportief
@Pinterest

Oefeningen

Natuurlijk zijn er ook een aantal oefeningen die je een handje kunnen helpen, onze favoriet: de stomach vacuum exercise. Deze oefening werkt onwijs goed omdat je je buikspieren voor een langere periode aanspant. Dit is dan ook de snelste en meest effectieve manier om af te komen van dat hardnekkige onderbuikvetje.

Lees ook: Ronde billen in 7 minuten met deze booty workout