best betaalde beroepen vrouwen

Business babes opgelet: dit zijn de bestbetaalde beroepen voor vrouwen

Career07 sep 2023, 11:46 doorChristel van den Berg
Geld is niet alles, maar we huilen natuurlijk liever in een villa dan onder een brug. En omdat rijke mannen ook niet altijd je van het zijn is het tijd om zelf miss independant te worden. Want wees eens eerlijk: hoe fijn is het om niet afhankelijk te zijn van een ander?

Best betaalde beroepen voor vrouwen

Onderzoeksbureau Loonwijzer heeft voor ons de bestbetaalde beroepen voor vrouwen in 2020 op een rijtje gezet. Helaas staat professionele slaper er niet tussen...

1. Tandarts

Say cheese! Met maarliefst een bruto uurloon van €32,80 staat tandarts op nummer 1 van bestbetaalde beroepen voor vrouwen. Het is tijd om onze positie als assistente te verlaten en naar de voorgrond toe te treden.

2. Directeur of adjunct-directeur P&O en sociale zaken

Dit betekent eigenlijk dat je ondersteunt, adviseert en leidinggeeft bij het implementeren van universitair personeelsbeleid. Als je het ons vraagt klinkt het als een pittige taak maar je wordt wel beloond met een uurloon van €27,42.

3. Eigenaar-directrice

Heb je er altijd van gedroomd om eigen baas te worden? Goed nieuws! Naast het feit dat je alles zelf kunt beslissen verdient het ook dik. Je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt en hebt alles volledig in eigen hand. Stackin’!

4. Vestigingsbedrijfsleider of manager

Als bedrijfsleider heb je natuurlijk een enorme verantwoordelijkheid maar dit wordt beloond met een royaal salaris . Leidinggevende verdienen meestal meer dan mensen zonder leidinggevende functie in hetzelfde beroep. Bedrijfsleider verdient zo’n €26,41 per uur.

5. Bedrijfsjurist

Wil je graag in Meghan Markle’s schoenen treden en je onderdompelen in de wereld van de juridische zaken? Als bedrijfsjurist of legal counselor werk je nauw samen met het management en zorg je voor afhandeling van juridische zaken. Je mag hier een mooi uurloon van €25,73 voor rekenen.

6. Kantoordirecteur

May I speak to the manager please? De kantoordirecteur (bank) is verantwoordelijk voor het aansturen van medewerkers, onderhoud van en contact met de klant en organiseert alle werkzaamheden binnen het kantoor. De perfecte baan voor wanneer je een echte regelteef bent. €25,34 per uur.

7. Afdelingshoofd research en development, onderzoek

Het zal je inmiddels niet meer verrassen: alweer een leidinggevende functie. Dit keer als afdelingshoofd. Als hoofd R&D manage je het onderzoek wat volgens jou belangrijk is wanneer het aankomt op verbetering van bestaande en ontwikkeling van nieuwe producten of processen. Je dient altijd op de hoogte te zijn van de laatste informatie omtrent techniek en technologie. Een baan voor de echte tech girl dus! €25,06 per uur.