Het runnen van een eigen zaak gaat vaak gepaard met veel stress, mental-breakdowns en een aantal tegenslagen. Toch hebben deze 9 Nederlandse power vrouwen zich daar doorheen geslagen! En daarom nemen wij graag even de tijd om deze vrouwelijke ondernemers in het zonnetje te zetten. Let’s get down to business ladies! 

@instamikkykiemeney
@instamikkykiemeney

Zakelijk

Emilie Sobels

In 2015 begon Emilie haar bedrijf ”Hastag Workmode” in Amsterdam. Ze verhuurt werkruimtes aan vrouwelijke influencers en creatievelingen. Het doel is om mensen samen te brengen zodat ze hun netwerk kunnen vergroten en krachten kunnen bundelen. Inmiddels is haar bedrijf niet alleen meer gevestigd in onze hoofdstad, maar is ook te vinden in Rotterdam en Utrecht. Sinds 2017 mag Sobels zichzelf ook nog eens mede-auteur noemen van het boek ”Babe, you got this” dat ze samen schreef met Martje Haverkamp. De twee interviewde meer dan twintig inspirerende en succesvolle vrouwelijke ondernemers. Vanuit hun adviezen schreven Emilie en Martje samen een boek met handvatten die je kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. In 2018 bracht deze powervrouw nog eens een werkboek op de markt. Deze bevat tientallen opdrachten, handige tools en theorie.

Eve Tomaszewski

Eve is naast editor voor verschillende fashion tijdschriften ook oprichtster van ”The Goaldiggers Club”. Dit is een online platform voor vrouwelijke ondernemers uit de creatieve sector. Eve maakt het mogelijk, voor deze vrouwen, om hun ervaringen, ideeën, tips en kennis uit te wisselen.

In een interview met Fashionchick zei Tomaszewski:  “Ik geloof dat achter elke succesvolle vrouw een club succesvolle vrouwen staat die haar supporten en wil via ”The Goaldiggers Club” zoveel mogelijk vrouwen verbinden en de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan. Om zo elkaar te inspireren om je eigen carrièredoelen te behalen en tegelijkertijd een gelukkig leven te leiden.”

Annic ten Duis

Annic ten Duis, beter bekent als Annic van Wonderen, is coach, ondernemer, spreker en dagvoorzitter. Sinds 2015 is ze ook te vinden op het online platform YouTube. In 2009 richtte Anic ”I Love Fashion News” op en dat groeide al vrij snel uit tot de grootste mode nieuwssite van Nederland. Inmiddels is de site omgedoopt tot ”Annic.com” – hét business inspiratie platform. Eind 2014 bracht ten Duis haar eerste boek ”Masterclass Ondernemen” uit. Ook organiseert Annic masterclasses over ondernemen, doelen stellen en b(v)loggen.

Fashion

Anna Nooshin 

Yess! Anna Nooshin kan hier natuurlijk niet ontbreken. In 2015 bracht Anna haar boek ”On Top” uit, waarna één jaar later het boek ”On Life” volgde. Ook is ze sinds 2015 te zien als mode- en lifestyledeskundige bij RTL Boulevard en presenteert ze ”Hollands Next Topmodel” en ”Curvy Supermodel”. Lekker bezig An! Daarnaast heeft ze haar eigen YouTube-kanaal, cosmeticalijn ”Noosh Beauty” en maar liefst 1 miljoen Instagram volgers. Dat we nog veel meer van Nooshin gaan horen is zo gek nog niet! Onlangs heeft Anna een mooi appartementje gekocht in Rotterdam. Check ’t hier!

Yara Michels

Tijdens haar studie begon Michels haar blog ”This Chick’s Got Style”, waar ze foto’s van haar looks deelde. 5 jaar later doopte ze haar blog om tot ”Chapter Friday”: een Engelstalige site met artikelen over interieur, mode en carrière. Ook heeft ze haar eigen YouTube-kanaal en maakt ze programma’s voor Net5. Als kers op de taart mag ze zichzelf ook nog eens voormalig hoofdredactrice van ”LINDA.meiden” noemen.

Danique Bossers

Nachtenlang Instagram afstruinen, op en neer naar Parijs met een minibudget en eindeloze avonden op kantoor: Danique Bossers weet als geen ander wat er nodig is om vanuit het niets een succesvol bedrijf op te bouwen. Als begin-twintiger richtte zij de inmiddels ongekend populaire webshop MostWanted op. Een paar jaar geleden bracht Danique haar eigen boek uit, waar haar reis in beschreven staat. Erg inspirerend om te lezen!

Reinders

Razend knap, een tweeling, een afgeronde studie in de modebranche en genoeg ambitie bracht de gezusters Reinders aan de Nederlandse top. Met hun merk Reinders by Julie & Marie veroveren ze al jarenlang de markt. De zusjes, die vroeger model stonden en onlangs mama zijn geworden, laten zien dat je met hard werken mega ver kunt komen.

Entertainment

Talisia Misiedjan

Talisha begon haar carrière als actrice. Zo speelde ze Avalanche in de populaire tiener serie ”Spangas”. Ondanks dat ze niet meer acteert, doet ze wel iets wat daar enigszins op lijkt. Talisia is namelijk co-owner van het castingbureau ”A Million Faces”, dit is dé agency voor acteurs, actrices, presentatoren, presentatrices, televisiekandidaten en figuranten.

Food

Pauline Weuring

Foodie alert! Pauline Weuring richtte in 2010 haar foodblog ”Uit Pauline’s Keuken” op. Inmiddels is dit platform één van de grootste blogs in Nederland omtrent voedsel. Op haar blog laat Pauline samen met twee andere medewerkers zien dat koken helemaal niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn. Met een handje vol goede ingrediënten, kan je immers al snel wat lekkers maken. Must follow!

Duurzaamheid

Nina Pierson

Allround onderneemster Nina Pierson richtte het creatieve bureau PUP op en startte, samen het haar man Jop, de saladebar SLA. Daarnaast is ze de co-founder van het online lifestyle magazine ”Bedrock”. Op deze site kun je van alles vinden omtrent gezonde leefstijl. Deze topper is een echte onderneemster en verdient daarom ook een plekje in deze lijst.

Lees ook: Dankzij deze 6 gewoontes word jij een stuk productiever