geld omgaan femfem 1

Gat in je hand? Zo ga je bewuster om met je geld

Career07 jul 2021, 17:00 doorTamara Zwijnenburg
Herken jij dit moment als de beste: zodra je je salaris hebt gehad is het als sneeuw voor de zon weer verdwenen? Jup, wij in ieder geval wel. De rest van de maand zuinig doen is er niet bij: als echt gezelligheidsmens ga je weer net wat vaker op het terras zitten in plaats van zelf te koken. Niks mis mee toch? Think again . Alle tekenen wijzen namelijk maar op één ding: jij hebt een gat in je hand.
geld omgaan femfem 1
@pinterest

Lekker spenden

'Geld moet rollen' is jouw favoriete quote. Hoewel je jezelf zeker wel eens mag trakteren op iets leuks, sla je misschien een beetje te érg door. Zo leef je een bad en bougie lifestyle, maar is je portemonnee hier op dit moment nog helemaal niet voor gemaakt. Met deze tips laten we je weten hoe omgaat met je geld op een manier die je bankrekening wel aankan.

1. Denk na over je aankopen

Hoewel je intuïtie je misschien vertelt dat je elke aankoop écht nodig hebt, is het misschien een goed idee om er iets langer bij stil te staan. Denk na of je niet iets soortgelijks al in je kast hebt hangen of wanneer je deze broek nu echt gaat dragen. Daarbij is het een stuk waardevoller als je jezelf trakteert op iets als je een grote prestatie hebt behaald, in plaats van dat je de maandag weer hebt overleefd.

2. Krijg inzicht in je geldzaken

Als je ziet hoeveel je per week besteedt aan eten is er een grote kans dat je een kleine hartverzakking krijgt. Die relatief goedkope hapjes en drankjes zijn bij elkaar opgeteld namelijk echt wel een flink bedrag! Je kunt zelf bijhouden in een schriftje hoeveel je nou eigenlijk uitgeeft, maar hier heb je ook makkelijke apps voor die het voor je categoriseren.

3. Betaal direct

Of het nou om Tikkies, Klarna of om ander soort schulden gaat: het is het beste om zo snel mogelijk te betalen. Hoe makkelijk het ook is om achteraf te betalen, het maakt je minder gelukkig! Zo ben je gewend om eerst te betalen voordat je een item krijgt. Eerst iets ontvangen en er pas later voor betalen is dus heel tegenstrijdig en laat je minder overzicht hebben in je geldzaken.

4. Shop vintage

Wij van FEM FEM kunnen je hier een aardig handje mee op weghelpen. Zo hebben we de leukste vintage winkels in elke grote stad voor je op een rijtje gezet! Helemaal eco- en budgetproof! Zet een streep door de designermerken: met vintage kleding heb je veel meer kans dat je iets draagt wat niemand anders heeft!

5. Kook thuis

Hoewel het heerlijk is wanneer je zorgeloos in een restaurant bediend wordt, kun je de heerlijke gerechten ook prima zelf maken! Thuis koken is niet alleen een stuk goedkoper, het is ook veel gezelliger. Mits je het samen doet natuurlijk. Trommel wat vriendinnen op en maak er een echte girlsnight van!