Ben jij opzoek naar leuke tweedehands kleding zaakjes in Amsterdam? Duurzaam kopen is meer van deze tijd dan ooit. Hoe jij je steentje kunt bijdragen aan de planeet? Minder nieuwe kleding kopen en meer tweedehands parels scoren. Thriften is helemaal in, en daarom zijn er ook genoeg van die snoezige winkeltjes te vinden in Amsterdam. FEM FEM heeft 5 leukste thriftshops, Amsterdam based, voor jullie op een rijtje. Let’s shop!

@unsplash
@unsplash

 Thriftshop Amsterdam

Thriftshop Amsterdam is dé vintage kledingwinkel van onze hoofdstad en gevestigd op de Albert Cuypmarkt. Het is ook geen doorsnee Thriftshop, aangezien je er onder meer tweedehands Escada, Gucci en Chanel items aantreft. Mocht je toch geen tijd hebben om fysiek een bezoekje te brengen aan deze winkel. No worries! Deze Thriftshop bied ook online winkelen. Dat zegt al genoeg toch?

 Pop18 Vintage

Pop18 is the place to be voor de échte vintage tijgers! Deze leuke winkel is te vinden op het Buikslotermeerplein en heeft aangekondigd een tweede stekje te gaan openen in het centrum van Amsterdam. Nice! Ook kun je vanuit huis de leukste items aanschaffen? Joh, dat kan zeker! Deze thrift store heeft namelijk ook een online webshop. Maar het leukste is toch om er fysiek even tussen te speuren. Have fun!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door POP18 (@pop18vintage)

 Marbles Vintage Amsterdam

Als je echt opzoek bent naar unieke tweedehands items, dan zou je even Marbles Vintage moeten checken. Als je hier gaat winkelen weet je namelijk zeker dat je thuis komt met iets wat nog niemand heeft. Fysiek shoppen? Dat kun je doen op 3 verschillende locaties: Ferdinand Bolstraat, Haarlemmerdijk en de Staalstraat. Het assortiment is onwijs uitgebreid en je kan de vintage stukken bewonderen op 3 verschillende locaties, wat wil je nog meer?

 Episode

Episode is dé winkel voor vintage en tweedehandskleding. En dat op maar liefst 4 locaties in de stad! Ook fijn: de kleding ziet er niet gedragen uit en is van goede kwaliteit. Alles wordt met zorg geselecteerd door de medewerkers. De winkel kan een beetje chaotisch ogen en de winkels zijn ook altijd wel een beetje erg vol. Maar daar tegen over staat dat je hier zelfs vintage Dr. Martens en Levi’s kunt scoren.

 Jutka & Riska

De Jutka & Riska is niet geheel Amsterdams, maar je kan er wel de meest leuke tweedehands items scoren! Op dit moment hebben de zusjes maar liefst 3 winkels in Nederland, twee in Amsterdam en eentje in Haarlem. Je kunt er terecht voor vintage maar ook nieuw of zelfontworpen kleding. Hoe leuk! Er valt genoeg te kopen want naast dat de rekken tjokvol hangen met leren jasjes, shorts, sieraden en schoenen kun je ook nog een online winkelen. Ain’t this awesome!

Lees ook: Eyecatchers: hier vind je de mooiste vintage posters