new york

Zo scoor je jouw droombaan in het buitenland

Career02 mrt 2018, 15:04 doorRedactie
Je bent op vakantie en je geniet van het lekkere weer en de vrolijke mensen. Onder het genot van een cocktail aan het strand lig je te denken over hoe het zou zijn om hier te wonen. Zonnen, lekker eten en genieten van de zonsondergang. Een baan in het buitenland lijkt je wel wat. Maar hoe pak je dit het beste aan? Wij zetten de beste tips op een rijtje!
istock 611173286

Heb een goede reden

Een goede reden hebben is misschien wel het allerbelangrijkste. Je hebt meer kans van slagen tijdens een sollicitatiegesprek als je duidelijk aangeeft waarom je daar wilt werken en waarom je bij dat bedrijf past. Alleen voor het lekkere weer ga je natuurlijk niet naar het buitenland. Het is daarom erg belangrijk dat je bij jezelf nagaat wat jouw hoofdreden is. Op vakantie voel je je namelijk anders dan dat je je gaat voelen wanneer je daar echt woont. Bekijk ook zeker even deze tips voor je CV zodat jij die sollicitatie binnensleept.

Word zichtbaar online

Wil je zichtbaar worden op het internet? Maak dan een LinkedIn-profiel aan. Het heeft een wereldwijd ledenbestand van ruim 380 miljoen professionals die ervoor zorgen dat je wereldwijd zichtbaar bent en makkelijk in contact kunt komen met mensen over de hele wereld. Laat op jouw profiel zien wat je allemaal te bieden hebt en wat ze van jou kunnen verwachten.

Benoem je ervaringen

Heb jij meegewerkt aan internationale projecten? Heb je verre reizen gemaakt? Leer jij graag over nieuwe culturen? Benoem dit in je samenvatting, zodat duidelijk wordt waarom je naar het buitenland wilt en wat voor ervaringen je allemaal hebt opgedaan. Je wilt natuurlijk aangeven dat je expert bent op jouw vakgebied, maar doe dit ook op een manier die laat zien dat je deze kennis ook in het buitenland kunt gebruiken.

Verdiep je in de markt

Ga op onderzoek uit naar hoe jouw vakgebied in elkaar steekt in een ander land. Zo laat je aan werkgevers zien dat je je goed kunt aanpassen aan een nieuwe werkomgeving. Wat ook erg goed werkt, is het lid worden van groepen door professionals in jouw vakgebied, bijvoorbeeld op social media. Je wilt immers wel dat je gezien wordt en dit is de perfecte manier.

Maak gebruik van je huidige netwerk

Als je contacten hebt in het land waar je naar toe gaat is dit een groot voordeel. Je kan advies vragen en eventuele tips die je moet weten voordat je de grote stap maakt. Heb je zelf geen contacten in het land waar je naartoe gaat? Dit is geen probleem. De kans is groot dat iemand op kantoor dat wel heeft. Het is belangrijk dat je rond vraagt en wees hier vooral niet bang voor. Jij wilt immers wel goed voorbereid zijn.
Benieuwd hoe jij die baan naar binnen sleept? Een goede eerste indruk maken doe je zo.